MOTOGP

Πρωταθλητής ο Lorenzo

Πρωταθλητής ο Lorenzo

O Lorenzo ήταν ο τελικός νικητής στη μονομαχία για τον τίτλο με τον Rossi αφού με την πρώτη θέση του στη Βαλένθια κατέκτησε το πρωτάθλημα παρά τον μαγικό αγώνα του Ιταλού.

Ο Jorge Lorenzo έκανε τον τέλειο αγώνα στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia φτάνοντας στην κατάκτηση του πέμπτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της καριέρας του, το τρίτο στη μεγάλη κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Valentino Rossi, από την άλλη, πραγματοποίησε ένα από τα πιο επικά come back στην ιστορία των GP. Ξεδίπλωσε το αστείρευτο ταλέντο του, κατέθεσε καρδιά. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Μέχρι τον 12ο γύρο είχε κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση. Όμως, δεν ήταν αρκετό.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στους 18 γύρους που απέμεναν περίμενε ένα δώρο από τους αναβάτες της Repsol Honda για να στεφθεί για 10η φορά Πρωταθλητής. Σε περίπτωση που o ομόσταβλός τους τερμάτιζε τρίτος, θα έπαιρνε τον τίτλο.

Ο Lorenzo οδήγησε σα να μην υπάρχει αύριο. Έκανε αυτό που πολύ καλά ξέρει σε αυτές τις περιπτώσεις: έβαλε το κεφάλι κάτω και “σφυροκοπούσε”.

Ο Marquez που βρισκόταν στο κατώπι του "Por Fuera" σε όλο τον αγώνα, περίμενες ότι κάποια στιγμή θα εξαπέλυε την επίθεσή του. Πως θα επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο με τον οποίο κυνηγούσε τον Rossi στον πολυσυζητημένο αγώνα της Sepang, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Ιταλού.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές, ιδιαίτερα στους τελευταίους γύρους, ήταν κολλημένος στη ρόδα της M1.

Όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα γιατί δεν επιτέθηκε, είπε πως η στρατηγική του ήταν να εξαπολύσει την επίθεσή του στους τελευταίους γύρους, όμως η απόπειρα του Pedrosa να τον περάσει δυο γύρους πριν το φινάλε, δεν του επέτρεψε να την ακολουθήσει, καθώς έπρεπε να υπερασπιστεί τη θέση του.

Ο Dani από την πλευρά του μέχρι τα μέσα του αγώνα είχε χάσει έδαφος σε σχέση με τους πρωτοπόρους, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα ανέβασε ρυθμό και τους έφτασε. Επιτέθηκε στον Marquez για τη δεύτερη θέση, αλλά τελικά έμεινε τρίτος.

Η ατμόσφαιρα μετά την πτώση της καρό σημαίας δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς από τη στιγμή μάλιστα που ο αγώνας γινόταν επί ισπανικού εδάφους.

Ο Lorenzo αποθεώθηκε, αλλά και αποδοκιμάστηκε. Σε πιο δύσκολη θέση όμως βρέθηκε ο Marquez, που αποδοκιμάστηκε έντονα. Που να μην “έπαιζαν” και στην έδρα τους δηλαδή...

Αντιθέτως, ο Rossi αποθεώθηκε. Εμφανώς απογοητευμένος από την έκβαση του Πρωταθλήματος, ο Ιταλός σούπερ σταρ άκουσε ουκ ολίγες φορές το όνομά του να δονεί την ατμόσφαιρα, γνωρίζοντας την αποθέωσης σε κάθε προσπέραση, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της υπερπροσπάθειάς του.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ήταν σαν να αγωνιζόταν στο “σπίτι” του, μπροστά στο κοινό του. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη του. Ελάχιστοι αθλητές στην ιστορία του αθλητισμού συνολικά έχουν καταφέρει να είναι τόσο αγαπητοί στο κοινό.

Το φετινό Πρωτάθλημα, το συναρπαστικότερο όλων των εποχών κατά πολλούς, ολοκληρώθηκε, με τον τίτλο να κρίνεται στους 5 βαθμούς. Αυτή είναι η τελική διαφορά του Lorenzo από τον Rossi, των δύο καλύτερων και ταχύτερων αναβατών του 2015.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του τελευταίου αγώνα της χρονιάς

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Λίγο πριν το τέλος...

GP Valencia - QP: Εκπληκτική pole από Lorenzo (VIDEO)

O Kent Πρωταθλητής στη Moto3!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ