MOTOGP

Πρωτάθλημα με Lorenzo το 2017 η Ducati!

Πρωτάθλημα με Lorenzo το 2017 η Ducati!
MILAGRO

O Ισπανός ανυπομονεί να ξεκινήσει την νέα του περιπέτεια στη Ducati και οι Ιταλοί που περιμένουν πως και πως να ξεκινήσουν τη συνεργασία μαζί του, δηλώνουν χωρίς υπεκφυγές ότι του χρόνου πάνε για Πρωτάθλημα!

Ο Jogre Lorenzo ετοιμάζεται να κλείσει το κεφάλαιο Yamaha και να ανοίξει αυτό της Ducati. Στη Valencia, o Ισπανός θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με την εταιρεία των "τριών διαπασών" η οποία του άνοιξε την πόρτα των MotoGP το 2008 και μαζί τηςκατέκτησε σε αυτήν την 9ετή κοινή τους πορεία τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα πετυχαίνοντας συνολικά 43 νίκες έως τώρα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στις δοκιμές που θα ακολουθήσουν μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην πίστα Ricardo Tormo, ο Ισπανός θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα του... συμβία, την Ducati D16.

Το 2ήμερο τεστ εξέλιξης της Valencia (15-16/11) θα είναι η μοναδική ευκαιρία που θα έχει να κάνει δοκιμές με τη νέα του ομάδα πριν βγει το 2016 καθώς η Yamaha δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στο επόμενο τεστ που θα διεξαχθεί στη Jerez, καθώς δεσμεύεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με συμβόλαιο με το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ομάδας, Gigi Dall’Igna, στη Valencia o Lorenzo θα οδηγήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πρωτότυπο του 2017 ώστε να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την πορεία της εξέλιξης.

Όπως είναι φυσικό, ο Lorenzo ανυπομονεί να ξεκινήσει την περιπέτειά του με τη Ducati η οποία φέτος παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με το παρελθόν, επιστρέφοντας μάλιστα έπειτα από πολλά χρόνια στις νίκες, με τον Andrea Iannone να επικρατεί στην Αυστρία και τον Andrea Dovizioso να πανηγυρίζει τη νίκη στη Sepang .

« Προφανώς και η μοτοσυκλέτα προοδεύει κάθε χρόνο. Είναι εύκολο να δεις ότι η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική σε περισσότερες πίστες, απ' ότι ήταν στο παρελθόν», λέει ο "Por Fuera" και προσθέτει: « Αυτό είναι καλό σημάδι, αλλά η νίκη στη Sepang δεν με εξέπληξε γιατί ο Andrea ανέκαθεν ήταν ένας από τους καλύτερους αναβάτες στη βροχή και η Ducati, ακόμα και όταν δεν ήταν ανταγωνιστική στο στεγνό οδόστρωμα, στο βρεγμένο ήταν πάντα δυνατή. Είναι καλό σημάδι να βλέπεις όλο και περισσότερες Ducati στις πρώτες θέσεις στις περισσότερες πίστες».

'Ξεκάθαρος στόχος το Πρωτάθλημα!'

Οι Ιταλοί περιμένουν σαν... Μεσσία τον Ισπανό ευελπιστώντας ότι η παρουσία του και η ταχύτητά του θα τους βοηθήσει να κατακτήσουν ξανά την κορυφή.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε επένδυσαν πακτωλό χρημάτων για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του για τα επόμενα δύο χρόνια (περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ συνολικά).

Όταν μετά τον αγώνα της Μαλαισίας ζήτησαν από τον Gigi Dall’Igna να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας για το 2017, δεν δίστασε να θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. « Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος», απάντησε και πρόσθεσε: « Δεν γίνεται να προσποιηθούμε ότι είναι κάποιος άλλος ο στόχος μας. Όλες αυτές οι επενδύσεις και οι προσπάθειες δεν γίνονται για να τερματίζουμε στην τρίτη ή την τέταρτη θέση. Ο στόχος μας είναι σε κάθε αγώνα να παλεύουμε για τη νίκη και να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο καθώς μόνο ένας θα τα καταφέρει».

« Η μοτοσυκλέτα μας έχει γίνει καλύτερη τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό αποδεικνύεται και από τη συχνή μας παρουσία στο βάθρο. Σίγουρα ακόμα δεν διαθέτουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα του γκριντ, που να μπορούμε να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα, όπως η Honda και η Yamaha, αλλά είμαστε πολύ κοντά», σημειώνει ο Andrea Dovizioso ο οποίος θεωρήθηκε από την εταιρεία ως ο καταλληλότερος για να πλαισιώσει τον Lorenzo. Ο 30χρονος Ιταλός μετρά αισίως τέσσερα χρόνια στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati έχοντας σε αυτό το διάστημα μία νίκη και συνολικά 12 παρουσίες στο βάθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Πρωτάθλημα με Lorenzo το 2017 η Ducati!
Το "dieselgate" οδηγεί τη Volkswagen εκτός WRC!
Ο Rossi δεν ξεχνά: «Πέρσι μου έκλεψαν το Πρωτάθλημα!»
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ