MOTOGP

Pole ο Ρόσι στη Βαλένθια

Pole ο Ρόσι στη Βαλένθια

Ο Βαλεντίνο Ρόσι εξασφάλισε την πρώτη pole position για τον ίδιο μετά από τέσσερα χρόνια. Ντεμπούτο στη Βαλένθια για τη Suzuki που επιστρέφει το 2015.

Την 60η pole position στην καριέρα του, κοντά στα 19 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη Μαλαισία, εξασφάλισε ο Βαλεντίνο Ρόσι στο Grand Prix της Βαλένθια, τον τελευταίο αγώνα φέτος στο MotoGP.

Με χρόνο 1 λεπτό και 30.843 δευτερόλεπτα ο οδηγός της Yamaha "κλείδωσε" την πρώτη του pole μετά το 2010 στο Λε Μαν. Υπέροχη μέρα για την Ιταλία στην πίστα "Ρικάρδο Τόρμο", αφού οι οδηγοί της έκαναν το 1-2 με τον Αντρέα Ιανόνε της Pramac Ducati να πετυχαίνει το δεύτερο καλύτερο χρόνο (1:30.975).

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης έκλεισε ο Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda). Όσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ βρίσκεται "σφηνωμένος" στη δεύτερη σειρά ανάμεσα στον Χόρχε Λορένθο (Yamaha) και τον Πολ Εσπαργαρό (Yamaha Tech 3).

Ο Μάρκεθ θα επιχειρήσει την Κυριακή (9/11) να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του MotoGP με 13 νίκες σε μια σεζόν. Ο Ρόσι πάλι θελει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και προηγείται με διαφορά 12 βαθμών του Λορένθο.

Από την 20η θέση θα εκκινήσει ο Ράντι ντε Πουνιέ με τη Suzuki. Αγωνίζεται με wild card στη Βαλένθια και το 2015 η ιαπωνική ομάδα θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα μετά από αποχή τεσσάρων ετών.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ