MOTOGP

Pedrosa και Honda τον πρώτο λόγο

Pedrosa και Honda τον πρώτο λόγο
PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. REPSOL- REPSOLMEDIA REPSOLMEDIA; [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2016

Οι αναβάτες της Honda είχαν τον πρώτο λόγο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, στην πίστα Motorland Aragon, με τις διαφορές πάντως να είναι πολύ μικρές.

Με νωπές τις δάφνες από την νίκη του στο Misano o Dani Pedrosa σημείωσε στο FP2 τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:48.429.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Πίσω του άφησε τον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Marc Marquez και τον Cal Crutchlow της "δορυφορικής" LCR, με τις διαφορές από την κορυφή να μην ξεπερνά το ένα δέκατο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 - FP2

Ο Pedrosa έχει μια νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, το 2012, ενώ ο Marquez έχει νικήσει δύο φορές εκεί, μια το 2011 όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Moto2 και άλλη μια το 2013, στα MotoGP αυτή τη φορά.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Valentino Rossi που δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε μια πίστα που δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις (δύο 3ες θέσεις τα καλύτερά του αποτελέσματα).

Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής θέλει πάση θυσία ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσει να κλείσει την ψαλίδα των 43 βαθμών που τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο Marquez. Τα πρώτα δείγματα γραφής πάντως ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Doctor που ήταν από τους πρωταγωνιστές και στο πρωϊνό session όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Ισπανό.

Ο Pol Espargaro (Monster Tech 3 Yamaha)σημείωσε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, έχοντας όμως πτώση στο FP2, ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales με τη Suzuki.

O νικητής του αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια, Jorge Lorenzo έκλεισε τη μέρα στην έβδομη θέση, όντας κάτι λιγότερο από δύο δέκατα πιο αργός από τον Rossi και 0.485" από τον Pedrosa. Την δεκάδα έκλεισαν ο Hector Barbera, o Danilo Petrucci και ο Andrea Dovizioso.

Εκτός αγώνα ο Iannone

Ο Andrea Iannone δεν πρόκειται να λάβει μέρος στον αγώνα, καθώς δεν έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό -μικρό κάταγμα στον σπόνδυλο Τ3- που του στέρησε τη συμμετοχή του και στο Misano. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Michelle Pirro. Στο FP1 πραγματοποίησε κάποιους γύρους για να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, αλλά τελικά αποφάσισε να μη ρισκάρει.

" Λυπάμαι που θα πρέπει να απουσιάσω και από αυτόν τον αγώνα», σχολίασε μετά το τέλος του FP1 για να προσθέσει: « Είναι μια απόφαση δύσκολη, αλλά πρέπει να δω την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Δεν μπορώ να πάρω άλλα ρίσκα. Η α΄σιθηση με τη μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλή, δυστυχώς δεν είχα την ενέργεια να οδηγήσω για αρκετούς γύρους. Ο αγώνας διαρκεί 23 γύρους και εγώ μετά από 3-4 γύρους έπρεπε να επιστρέψω στο γκαράζ για να ανακάμψω και να ξεκουραστώ.

Πόναγα αρκετά ειδικά κατά το φρενάρισμα, την επιτάχυνση και στην αλλαγή κατεύθυνσης. Στη μοτοσυκλέτα πρέπει να χρησιμοποιείς το σώμα σου πολύ και αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο για μένα να έχω τον πλήρη έλεγχο. Σίγουρα με τα παυσίπονα η κατάσταση βελτιώνεται, αλλά νομίζω ότι την Κυριακή, μετά τον αγώνα, θα ήμουν σε χειρότερη κατάσταση. Προτίμησα λοιπόν να μην αγωνιστώ και από Δευτέρα να ξεκινήσω δουλειά με τον προσωπικό μου γυμναστή ώστε να είμαι πανέτοιμος για τον αγώνα της Ιαπωνίας".

Πλην του Ιταλού,εκτός μάχης έχει τεθεί και ο -επίσης τραυματίας- Jack Miller. Στη θέση του θα τρέξει ο Nick Hayden ο οποίος έχει μετακομίσει στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike όπου αγωνίζεται με την Honda.

Aragon Grand Prix @ TV

Σάββατο 24/9

MotoGP FP3: 10:55 - 11:40GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP FP4: 14:30 - 15:00GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP Q1: 15:10 - 15:25GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP Q2: 15:35 - 15:50GR (OTE Sport 5 HD)

Κυριακή 25/9

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE Sport 5 HD)
Moto2 RACE: 13:20GR (OTE Sport 5 HD)
MotoGP RACE: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Χτυποκάρδια... πριν τα θρανία
Ο απολογισμός της Michelin για το Misano
Πρωταθλητής ο μικρός Περιστεράς
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ