MOTOGP

Pedrosa: "Έτσι σώθηκε η καριέρα μου"

Pedrosa: "Έτσι σώθηκε η καριέρα μου"

O Dani Pedrosa επέστρεψε στο MotoGP και ανέβηκε στο βάθρο στη Βαρκελώνη. Πέρασε όμως ένα Γολγοθά και διηγείται όσα πέρασε.

Η πιο ευχάριστη είδηση στον αγώνα της Catalunya, ήταν η τρίτη θέση του Dani Pedrosa. Χωρίς αμφιβολία, μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda που μετά τον αγώνα του Κατάρ, στην αρχή του Πρωταθλήματος, χρειάστηκε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση για το μέλλον του, την αγωνιστική του καριέρα.

Ρίσκαρε καθώς μέσα λίγους μήνες υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο δεξί του χέρι για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το σύνδρομο arm-pump που τον ταλαιπωρούσε καιρό και που τον υποχρέωσε προσωρινά να αποχωρήσει από τη δράση.

Η εγχείρηση ήταν λεπτή και περίπλοκη, καθώς χρησιμοποιήθηκε μια ριζοσπαστική μέθοδος με την αφαίρεση του συνδετικού ιστού γύρω από τον μυ του βραχίονα.

Σε επεμβάσεις τέτοιας φύσεως η επιτυχία κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Όταν δηλαδή ο εκάστοτε αναβάτης ανέβει ξανά στη μοτοσυκλέτα του και οδηγήσει σε συνθήκες αγώνα.

Απ' ότι φαίνεται στην περίπτωση του Pedrosa όλα πήγαν καλά. Ο Ισπανός απουσίασε από τρεις αγώνες ώστε να μην πιέσει καταστάσεις και επέστρεψε στη δράση σ το γαλλικό Grand Prix. Κι' απ ότι λέει κι ο ίδιος με ανακούφιση, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

" Έπρεπε να πάρω κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Όλα έδειχναν εναντίον μου αλλά ακολούθησα την καρδιά μου και αποδείχθηκε ότι έπραξα σωστά», λέει ο Ισπανός και προσθέτει: «Γνώριζα πως αν το χέρι μου δεν γινόταν καλά, δεν θα υπήρχε κανένα νόημα να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε μια κατάσταση κατά την οποία δεν θα μπορούσα να κρατήσω το τιμόνι και να συγκεντρωθώ στην οδήγηση. Γι' αυτό σταμάτησα. Γιατί γνώριζα ότι ήταν δύσκολο να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες".

" Από τη στιγμή που επέστρεψα, σε κάθε αγώνα αισθάνομαι όλο και καλύτερα, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι έχω κάνει θετική πρόοδο στη φυσική μου κατάσταση. Είναι, επίσης, σημαντικό και για το μυαλό γιατί αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είμαι πλέον σε θέση να ξεχνάω το πρόβλημα και να οδηγώ πιο επιθετικά", κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ασταμάτητος ο Lorenzo

Ξάνα στο 1-2 μετά από 22 χρόνια

Επικό 1-2 της Suzuki

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ