MOTOGP

"Πάτησε" πίστα το νέο πρωτότυπο της Aprilia

"Πάτησε" πίστα το νέο πρωτότυπο της Aprilia

Στην πίστα Losail του Κατάρ όπου στις 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας του Πρωταθλήματος των MotoGP έκανε το ντεμπούτο της η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα της Aprilia, στο πλαίσιο ιδιωτικών δοκιμών εξέλιξης που πραγματοποίησε η Aprilia Racing Team Gresini.

Στο 3ήμερο τεστ οι αναβάτες της ομάδας, Alvaro Bautista - Stefan Bradl πήραν μια πρώτη γεύση από το νέο πρωτότυπο που κατασκεύασε από λευκό χαρτί το εργοστάσιο του Noale.

Στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της RS-GP όπως είναι η κωδική ονομασία της νέας μοτοσυκλέτας, δεν έχουν διαρρεύσει.

Παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη της RS-GP βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο στο γκαράζ της Aprilia επικρατεί αισιοδοξία, με τους δύο αναβάτες της ομάδας να έχουν διαπιστώσει από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα που πραγματοποίησαν στο μονόσελό της ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Η νέα πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιηθεί φέτος σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί και εξελίχθηκε με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι τεχνικοί της ομάδας κατά τη διάρκεια του 2015.

"Πάτησε" πίστα το νέο πρωτότυπο της Aprilia

« Ήταν τρεις πολύ έντονες και θετικές ημέρες σκληρής δουλειάς. Επιστρέφουμε με πολλές πληροφορίες και κάποια προβλήματα νεότητας που πρέπει να λύσουμε. Πάνω απ' όλα όμως φεύγουμε από την πίστα με την επιβεβαίωση ότι η δυναμική απόδοση της νέας μοτοσυκλέτας είναι σημαντικά καλύτερη από αυτή της μοτοσυκλέτας του 2015. Έχουμε ένα σημαντικό μονοπάτι εξέλιξης μπροστά μας που είναι απαραίτητο να επισπευτεί, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή θα είναι η σεζόν ανάπτυξης σε ένα οπωσδήποτε ενδιαφέρον επίπεδο», τόνισε ο αγωνιστικός διευθυντής της Aprilia, Romano Albesiano.

« Προφανώς και δεν είμαστε στο 100% αλλά ξεκινάμε από ένα πολύ καλό σημείο. Θα έλεγα ότι ήδη βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο που βρισκόμασταν στα τέλη του 2015 με τη διαφορά ότι τώρα βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή», τόνισε ο Alvaro Bautista και πρόσθεσε: « Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για την εξέλιξη τη στιγμή που με την παλιά μοτοσυκλέτα είχαμε φτάσει στα όριά της».

"Πάτησε" πίστα το νέο πρωτότυπο της Aprilia

Ο Stefan Bradl από την πλευρά του είπε: « Ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ καθώς είχαμε την πρώτη μας επαφή με τη νέα μοτοσυκλέτα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές. Είναι εμφανής η διαφορά σε σχέση με την παλιά μοτοσυκλέτα και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Παρότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι να είμαστε σε θέση να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι, μπορώ να πω ότι έχω πολύ καλή αίσθηση».

Η πρώτη "αναμέτρηση" της νέας ιταλικής κατασκευής με τον ανταγωνισμό θα γίνει το 3ήμερο 2-4 Μαρτίου στην πίστα του Losail όπου θα διεξαχθούν οι τελευταίες δοκιμές πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Car and Driver:

Καθυστερεί το νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών!

SBK Phillip Island: Στις έξι το πρωί με 300 km/h! (VIDEO)

Έτοιμοι για μια συγκλονιστική σεζόν Motul WorldSBK 2016

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ