MOTOGP

"Πάτησε" πίστα η KTM RC16

"Πάτησε" πίστα η KTM RC16
COPYRIGHT PHILIP PLATZER, ALL RIGHTS RESERVED

Η KTM ετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει της εμπλοκής της στα MotoGP το 2017. Δείτε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές της αυστριακής MotoGP.

Η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα που κατασκεύασε και εξελίσσει η ίδια η εταιρεία, στο εργοστάσιό της στο Mattighofen, είναι έτοιμη και φέρει την κωδική ονομασία RC16. Τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη, μάλιστα, βρέθηκε στο Red Bull Ring για το shakedown και τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης που διήρκησαν τρεις ημέρες.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Τις δοκιμές πραγματοποίησε ο Γερμανός αναβάτης, Alex Hofmann, ενώ ο Mika Kallio που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία αναλαμβάνοντας ρόλο δοκιμαστή, θα βρεθεί στο μονόσελο της KTM RC16 τους επόμενους μήνες.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Alex και σε όλη την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν», σχολίασε ο αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ, Pit Beirer.

«Το γεγονός ότι ήμασταν σε θέση να πραγματοποιήσουμε τόσους πολλούς γύρους χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μας γεμίζει με κίνητρα για τα επόμενα βήματα σε αυτό το μακρύ ταξίδι μέχρι την είσοδό μας στα MotoGP το 2017», πρόσθεσε.

Ο τεχνικός διευθυντής, Sebastian Risse, σχολίασε: «Προφανώς και υπήρχε μεγάλη ένταση και πίεση στην ομάδα και το shakedown πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το αρχικό πλάνο. Τα δεδομένα που συλλέξαμε μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την περεταίρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Ήταν ένα πολύ θετικό και εποικοδομητικό τεστ για εμάς».

Δείτε σχετικά πλάνα

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Hitting the Apex: Η νέα ταινία για τα MotoGP (VIDEO)

Οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα MotoGP (Infographic)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ