MOTOGP

Πανάξιος Πρωταθλητής ο Marquez!

Πανάξιος Πρωταθλητής ο Marquez!

Πήρε το Ιαπωνικό Grand Prix και σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Rossi - Lorenzo εξασφάλισε μαθηματικά το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του! Δεύτερος τερμάτισε ο Andrea Dovizioso και τρίτος ο Maverick Vinales.

Finita la musica, passata la festa. O Μarc Marquez είναι για τρίτη φορά στη μεγάλη κατηγορίακαι πέμπτη συνολικά στην επταετή θητεία του στα GP Παγκόσμιος Πρωταθλητής! Στο Twin Ring Motegi, το “σπίτι” της Honda, o 23χρονος Ισπανός πανηγύρισε τη νίκη και μαζί την κατάκτηση του τίτλου, που ήρθε πολύ νωρίτερα απ’ ότι κι o ίδιος περίμενε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Και καθοριστικό ρόλο στην πρόωρη στέψη του έπαιξαν οι αυτοκτονικές διαθέσεις των αναβατών της Yamaha οι οποίοι έπεσαν και εγκατέλειψαν!

Την αρχή έκανε ο Valentino Rossi στον 7ο γύρο. Λίγο πριν είχε περάσει τον Lorenzo και κυνηγούσε τον Marquez. Στην προσπάθειά του να μείνει σε επαφή μαζί του, έκανε το λάθος και στη στροφή 10 έχασε το μπροστινό. Κατέληξε στην αμμοπαγίδα και είδε τις ελπίδες του για Πρωτάθλημα να κάνουν φτερά. Ήταν το τέταρτο DNF στο φετινό Πρωτάθλημα για τον Doctor μετά τις εγκαταλείψεις σε COTA (πτώση), Mugello (κινητήρας) και Assen (πτώση).

Με τον Ιταλό πολυπρωταθλητή εκτός, ο Marquez ήταν πιο άνετος. Γνώριζε ότι για να εξασφαλίσει μαθηματικά το Πρωτάθλημα επί Ιαπωνικού εδάφους θα έπρεπε ο ίδιος να πάρει τη νίκη, ο Rossi να μην τερματίσει πάνω από τη 15η θέση και ο Lorenzo να μην ανέβει στο βάθρο.

Όντας επικεφαλής της κούρσας και με τον Rossi νοκ άουτ, είχε καλύψει τις περισσότερες προϋποθέσεις.

Ο Lorenzo που ήταν καταπονημένος από το τρομακτικό highside που είχε στο FP3, δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό του Marquez. Ήταν δεύτερος και είχε μια ελεγχόμενη διαφορά από τον τρίτο Dovizioso.

Πέντε γύρους πριν το τέλος ωστόσο, ο “Por Fuera” κάνει το λάθος στην 9, χάνει και αυτός το μπροστινό και πέφτει!

Ο Marquez έπρεπε να μείνει όρθιος και να φτάσει στον τερματισμό για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Όπως και έγινε.

Δεύτερος τερμάτισε ο Andrea Dovizioso με Ducati και τρίτος ο Maverick Vinales που επικράτησε του Aleix Espargaro στην ενδοοικογενειακή μάχη της Suzuki.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 21-23/10 στο Phillip Island της Αυστραλίας.

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΒΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ