MOTOGP

Όπου πιάνεις τον Πεδρόσα, πονάει!

Όπου πιάνεις τον Πεδρόσα, πονάει!

Η εφημερίδα Marca σημάδεψε τα 20 σημεία που έχει χτυπήσει ο Ντάνι Πεδρόσα κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης, αλλά γεμάτη πόνο καριέρας του.

Η φωτογραφία δίνει μια από τις σφοδρότερες πτώσεις στην καριέρα του Ντάνι Πεδρόσα, στο Σίλβερστοουν το 2010. Σηκώθηκε όρθιος, επέστρεψε στα πιτ και ξαναβγήκε στην πίστα. Όλοι όσοι οδηγούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, από το ρούκι στη Moto3 μέχρι τον Βαλεντίνο Ρόσι στο MotoGP, έχουν μάθει να αγωνίζονται με τον πόνο. " Αν δεν μπορείς, θα δώσουμε αλλού το μηχανάκι σου", έχει ακούσει ο καθένας εξ αυτών, τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα του.

Ο Πεδρόσα υπέμεινε τον πόνο ένα χρόνο τώρα, αποφάσισε πως στα 29 του χρόνια και δίχως να έχει άπλετο χρόνο μπροστά του για να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο, να μείνει μακριά από τους αγώνες μέχρι να βρει λύση στο "arm pump" δηλαδή οι πόνοι στον πήχη του χεριού. Ο πόνος εκτείνεται στον καρπό και στα δάχτυλα του χεριού, σημεία του σώματος τόσο απαραίτητα για έναν οδηγό μοτοσικλέτας, όσο και τα πόδια για ένα δρομέα.

Ο ύψους 1.58μ. από το Σαμπαντέλ έχει υποβληθεί σε άλλες δύο επεμβάσεις για να απαλλαγεί από το "arm pump". Τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε ειδικούς ορθοπεδικούς στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη.

Θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση στην ισπανική πρωτεύουσα και θα χρειαστεί τέσσερις με έξι εβδομάδες για να κάνει αποθεραπεία. Θα χάσει δηλαδή τους επόμενους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αργεντινή. Θα αντικατασταθεί από τον Χιρόσι Αογιάμα και όπως ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση του HRC, ο Πεδρόσα δεν θα επιστρέψει αν δεν σταματήσει να πονάει.

Η εφημερίδα Marca φιλοξενεί ένα γράφημα με τους αμέτρητους τραυματισμούς του oδηγού με τις 26 νίκες στο MotoGP και τους τρεις παγκόσμιος τίτλους στις "μικρές" κατηγορίες.

Έχει χτυπήσει σε 20 διαφορετικά σημεία στο σώμα του, ανάμεσα τους και στο κεφάλι. Είχε υποστεί διάσειση μετά από πτώση στο βρεγμένο Σάξερινγκ το 2013 και ενώ οδηγούσε... διαβολεμένος τον αγώνα.

Όπου πιάνεις τον Πεδρόσα, πονάει!

Μπροστά στον Πεδρόσα, οι τραυματισμοί του Ράφα Ναδάλ, του άλλου "πήλινου γίγαντα" του ισπανικού αθλητισμού, μοιάζουν λίγοι. Ο πρώην Νο1 τενίστας έχει τραυματιστεί δώδεκα φορές τα προηγούμενα έντεκα χρόνια. Βλέποντας τον "χάρτη πόνου" στο σώμα του Πεδρόσα, μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει ένας τέτοιος αθλητής.

Η περίπτωση θυμίζει εκείνου του θρυλικού Μπάρι Σιν. Ο αείμνηστος Βρετανός είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στην Αυστραλία από την πατρίδα του, αναζητώντας ένα θερμό κλίμα, προκειμένου να μην τον πιάνουν ρευματισμοί. Στον έλεγχο του αεροδρομίου συνήθιζαν να τον περνάνε οι υπάλληλοι, παρότι χτυπούσαν σαν τρελοί οι ανιχνευτές σώματος από το μέταλλο που κρυβόταν μέσα στο σώμα του από τις αλεπάλληλες επεμβάσεις.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ