MOTOGP

Όλο και καλύτερη η KTM RC16

Όλο και καλύτερη η KTM RC16
COPYRIGHT PHILIP PLATZER, ALL RIGHTS RESERVED

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες της KTM για την είσοδό της στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP από το 2017.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες της KTM MotoGP Factory Racing Team για την είσοδό της στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP από το 2017.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Προσφάτως, η αυστριακή εταιρεία βρέθηκε για ένα τριήμερο στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia με τους Randy de Puniet - Mika Kallio να γράφουν αρκετά χιλιόμετρα με την RC16 παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες που συνάντησαν δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές λόγω της βροχερού καιρού που επικρατούσε και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν κατά διαστήματα.

« Παρά τις δύσκολες συνθήκες η ομάδα έκανε πρόοδο στο κομμάτι των ηλεκτρονικών. Κατανοήσαμε καλύτερα τα ελαστικά και ρυθμίσαμε το set-up των μοτοσυκλετών βάσει αυτών», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της KTM, Mike Leitner και πρόσθεσε: « Σε ό,τι αφορά στην απόδοση καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με το προηγούμενο τεστ που κάναμε τον περασμένο Νοέμβριο εδώ».

Ικανοποιημένοι παρουσιάστηκαν και οι έμπειροι δοκιμαστές της ομάδας.

« Την τελευταία μέρα του τεστ ανακαλύψαμε κάποια σημαντικά πράγματα, δουλεύοντας στο μπροστινό σύστημα και στην ισορροπία της μοτοσυκλέτας», σχολίασε ο Mika Kallio για να προσθέσει: « Παράλληλα, είναι θετικό το πως δούλεψαν τα ηλεκτρονικά και παρά το γεγονός ότι χάσαμε παραπάνω από μια ημέρα λόγω καιρού, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα είχαμε να κάνουμε. Αισθάνομαι όλο και πιο άνετα στη μοτοσυκλέτα και σιγά σιγά αρχίζουμε να πιέζουμε προς το όριο».

Ο de Puniet από την πλευρά του είπε: « Ήταν ένα πολύ σημαντικό τεστ για εμένα. Είμαι ευχαριστημένος με τη μοτοσυκλέτα καθώς δοκιμάσαμε αρκετά νέα εξαρτήματα. Δυστυχώς, λόγω καιρού και κάποιων άλλων πραγμάτων που δοκίμασα, έκανα λιγότερους γύρους από τον Mika».

Το επόμενο τεστ είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Απριλίου. Μέχρι τότε οι τεχνικοί της ομάδας θα αξιοποιήσουν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν στη Valencia ώστε να βελτιώσουν κι άλλο το πρωτότυπό τους.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Τι θα κάνει ο Rossi του χρόνου;

Αυτό είναι το γκριντ του 2016

Αυτό είναι το οριστικό πρόγραμμα των MotoGP για το 2016

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ