MOTOGP

Ο πόνος "λύγισε" τον Πεδρόσα

Ο πόνος "λύγισε" τον Πεδρόσα

Το MotoGP χάνει τον Ντάνι Πεδρόσα μέχρι νεοτέρας. Ο Ισπανός αναζητεί λύση για να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόντους στο δεξιό βραχίονα. Το HRC θα καλέσει τον Κέισι Στόνερ;

Το Grand Prix του Κατάρ ήταν το τελευταίο για τον Ντάνι Πεδρόσα. Ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda ανακοίνωσε πως "δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να αποδίδει με αυτόν τον τρόπο". Ο Πεδρόσα ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση στην πρεμιέρα του MotoGP και έπεσε στην έκτη θέση.

Ο 29χρονος με 26 νίκες στη μεγάλη κατηγορία σε 52 αγώνες αποχωρεί από το πρωτάθλημα μέχρι νεοτέρας. Υποφέρει από πόνους στο δεξιό βραχίονα, το περίφημο arm pump.

" Είναι κάτι που αντιμετωπίζω ένα χρόνο τώρα. Ξεκίνησα να έχω αρκετά προβλήματα στο χέρι το 2014, οπότε πέρυσι υπέφερα σε κάθε αγώνα. Τα αποτελέσματα μου δεν ήταν καλά, εξαιτίας αυτού του ζητήματος".

Αποκάλυψε πως οι δύο επεμβάσεις που έχει υποβληθεί, δεν είχαν αποτέλεσμα. " Δεν μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να αποδίδω με αυτόν τον τρόπο. Το σχέδιο μου είναι να "φτιάξω" το χέρι μου. Ελπίζω πως θα έχω σύντομα νέα. Θα ξεκινήσω να βλέπω γιατρούς ξανά. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για μένα, αλλά θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς και τους οπαδούς μου που βρίσκονται στο πλευρό μου".

Ο Πεδρόσα θεωρείται ως ο καλύτερος οδηγός δίχως τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Έχει έναν παγκόσμιο τίτλο στα 125cc και δύο στα 250cc. Στο MotoGP αγωνίζεται από το 2006 μέχρι σήμερα.

Ο Λίβιο Σούπο του HRC είπε πως η Honda βρίσκεται στο πλευρό του Ντάνι. Ειρωνεύτηκε τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για την πιθανότητα να τον αντικαταστήσει ο Κέισι Στόνερ.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποχώρησε από το MotoGP το 2012. Παραμένει οδηγός δοκιμών της Honda και πρεσβευτής της, όμως αρνείται να πεισματικά να επιστρέψει στους αγώνες. Επικρατέστερος να αντικαταστήσει τον Πεδρόσα είναι ο Καλ Κράτσλοου που έχει συμβόλαιο με το HRC.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ