MOTOGP

Ο Pedrosa επιστρέφει Ισπανία, ο Laverty στο νοσοκομείο

Ο Pedrosa επιστρέφει Ισπανία, ο Laverty στο νοσοκομείο

Δύο τρομακτικά ατυχήματα σημάδεψαν τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Motegi, με πρωταγωνιστές τους Dani Pedrosa και Eugene Laverty.

Δύο τρομακτικά ατυχήματα σημάδεψαν τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Motegi, με πρωταγωνιστές τον Dani Pedrosa και τον Eugene Laverty. Ο Ισπανός έσπασε τη δεξιά του κλείδα και μπαίνει στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Το ατύχημα, ένα τρομακτικό highside, συνέβη κατά το γύρο εξόδου του στην πίστα με φρέσκο σετ ελαστικών, στη στροφή 11 (στο τέλος της πίσω ευθείας). Ο 31χρονος αναβάτης εκτινάχθηκε από τη μοτοσυκλέτα του και προσγειώθηκε με άσχημο τρόπο στο έδαφος.

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο ιαπωνικό Grand Prix ενώ εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του και στους αγώνες σε Phillip Island και Sepang που διεξάγονται στις 23 και στις 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Όπως ανακοίνωσε η Repsol Honda, τη μοτοσυκλέτα του άτυχου Ισπανού θα οδηγήσει στο Motegi o Hiroshi Aoyama.

" Προφανώς και είμαι πολύ λυπημένος γι' αυτό που συνέβη καθώς ανυπομονούσα να αγωνιστώ στην Ιαπωνία, στην πίστα της Honda που είναι και μια από τις αγαπημένες μου πίστες", σχολίασε ο Pedrosa και εν συνεχεία εξήγησε λεπτομερώς πως ακριβώς συνέβη το ατύχημά του:

" Μόλις είχα βγει στην πίστα για την τελευταία μου χρονομετρημένη προσπάθεια στο FP2 όταν στιγμιαία 'έχασα' το πίσω μέρος στην είσοδο της στροφής 11 και όταν το λάστιχο βρήκε ξανά πρόσφυση με πέταξε στον αέρα. Δεν έχω πολλά να πω. Αυτό που θέλω τώρα είναι να αφοσιωθώ στην ανάρρωσή μου ώστε να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό στη μοτοσυκλέτα μου".

Χτύπησε στο κεφάλι ο Laverty

Το ατύχημα του Eugene Laverty συνέβη λίγο μετά από αυτό του Pedrosa. Ο Ιρλανδός είχε και αυτός άσχημο highside στη γρήγορη στροφή 6, μόνο που αυτός χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στην κλινική της πίστας για εξετάσεις. Όπως ενημέρωσε η ομάδα του, είχε τις αισθήσεις του και μπήκε περπατώντας στην κλινική.

Έχει όμως χτύπημα στο κεφάλι και για το λόγο αυτό τον μετέφεραν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Utsunomiya ώστε να υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις. Η συμμετοχή τυο στον αγώνα της Κυριακής είναι αμφίβολη.

Στα τελευταία λεπτά του FP2 οι αναβάτες χρησιμοποιούν τις πιο μαλακές από τις διαθέσιμες γόμες της Mihcelin στην προσπάθειά τους να κάνουν καλό χρόνο και να πλασαριστούν μέσα στην πρώτη 10άδα.

Θυμίζουμε ότι οι 10 ταχύτεροι των ελεύθερων δοκιμών, εξασφαλίζουν την απευθείας συμμετοχή τους στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ο Pedrosa επιστρέφει Ισπανία, ο Laverty στο νοσοκομείο (video)
GP Ιαπωνίας - FP1 & FP2: Ταχύτερος ο Lorenzo, σοκ με Pedrosa
VIDEO: Σοκάρουν τα στοιχεία τηλεμετρίας του ατυχήματος του Baz
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ