MOTOGP

Νικητής ο Λορένθο στο 1-2 της Yamaha

Νικητής ο Λορένθο στο 1-2 της Yamaha

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Χόρχε Λορένθο. Δεύτερος από την 7η θέση ο Βαλεντίνο Ρόσι ξεσηκώνοντας τους 93.531 θεατές στο Le Mans.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται o Jorge Lorenzo που μετά τη Jerez έκανε δικό του και το Le Mans, χαρίζοντας στη Yamaha την 4η νίκη της σε 5 αγώνες φέτος.

Τον θρίαμβο για την εταιρεία των “τριών διαπασών” ολοκλήρωσε ο Valentino Rossi που τερμάτισε στη δεύτερη θέση ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες (σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης θεατών για αγώνα των MotoGP με 93.531 θεατές) με το πείσμα του και τις εντυπωσιακές του προσπεράσεις.

Στην τρίτη θέση χωρίς να μπορέσει από ένα σημείο και έπειτα να ακολουθήσει τον ρυθμό των YZR-M1 τερμάτισε ο Andrea Dovizioso με την Ducati.

Ίσως η πιο δύσκολη στιγμή για τον Lorenzo ήταν στην εκκίνηση όπου είχε μια επαφή με τον Iannone, χωρίς ωστόσο δυσάρεστες συνέπειες για κανένα από τους δύο. Για δέκα γύρους ο Dovizioso ακολουθούσε κατά πόδας, αλλά στη συνέχεια είχε κάποια θέματα με την πρόσφυση με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και μαζί τη δεύτερη θέση από τον Rossi, ο οποίος εκκινούσε από την 7η θέση του γκριντ.

Στην εκκίνηση κέρδισε δυο θέσεις και στη συνέχεια, στο δρόμο προς το δεύτερο σκαλί του βάθρου χρειάστηκε να περάσει κατά σειρά τους Marquez, Iannone και Dovizioso. Όλα αυτά μέχρι τον 12ο γύρο. Στους 16 που απέμεναν για την ολοκλήρωση του αγώνα θα έπρεπε να καλύψει μια διαφορά της τάξης των 1,8 δευτερολέπτων που είχε προλάβει να κάνει ο Lorenzo.

Το πάλεψε για λίγο, αλλά ο Ισπανός δεν του επέτρεψε να μπει στο παιχνίδι της νίκης. Όποτε χρειάστηκε ανέβασε το ρυθμό του και στο τέλος πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος και 35η στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Marc Marquez παρά το γεγονός ότι είχε την pole position δεν κατάφερε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς ενώ δεν απέφυγε και τα λάθη, τόσο στην εκκίνηση, όσο και στον 4ο γύρο όταν από 5ος βρέθηκε προσωρινά στην 7η θέση. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κατάφερε να κερδίσει έδαφος και να τερματίσει τελικά 4ος παίρνοντας πολύτιμους βαθμούς. Για να φτάσει, όμως σε αυτήν την 4η θέση, χρειάστηκε να δώσει απίστευτες μάχες με τον ηρωικό Andrea Iannone που αγωνιζόταν με εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ήταν δύο γύροι -από τον 22ο έως και τον 24ο- από αυτούς που το φιλοθεάμον κοινό λατρεύει να παρακολουθεί, με τους δύο αναβάτες να εναλλάσσονται στην 4η θέση από στροφή σε στροφή. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati παρά την κόπωση και τους πόνους κατέθεσε ψυχή και πάλεψε μέχρι το τέλος χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απαντήσει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Κέρδισε πάντως το χειροκρότημα για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε. Θεατής σε αυτή την τρομερή μάχη έμεινε ο Bradley Smith που δε μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

“Σκεφτήκαμε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα ήταν καλύτερη για μας, αλλά αυτό δε συνέβη. Ήταν δύσκολος αγώνας από ψυχολογικής άποψης, αλλά τουλάχιστον διασκέδασα λίγο όταν έπιασα τους Smith - Iannone”, σχολίασε στο τέλος του αγώνα ο MM93.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Pol Espargaro, Yonny Hernandez, Maverick Vinales και Danilo Petrucci.

Ο Dani Pedrosa από την πλευρά του που επέστρεψε στους αγώνες μετά από καιρό, είδε μόλις στον 1ο γύρο τις προσδοκίες του για ένα καλό πλασάρισμα να εκμηδενίζονται, λόγω πτώσης που είχε. Παρ' όλα αυτά δεν παράτησε την προσπάθειά του. Επέστρεψε στον αγώνα ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση του δεξιού του χεριού στο οποίο πρόσφατα εγχειρίστηκε για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο arm-pump. H πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην 16η θέση.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 31 του μηνός με το ιταλικό GP στην πίστα του Mugello.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Βαθμολογία οδηγών-κατασκευαστών-ομάδων

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Γαλλίας-QP: Στην Pole o Marcquez

GP Γαλλίας - FP2: Την έκπληξη ο Smith!

Η μεγάλη επιστροφή του Pedrosa

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ