MOTOGP

Νίκη-θρίλερ για Rossi

Νίκη-θρίλερ για Rossi

Μετά από μία απίστευτη μάχη με τον Marquez που κρίθηκε στην τελευταία στροφή ο Valentino Rossi πήρε τη νίκη στο Assen (VIDEO)

Ο Valentino Rossi επέστρεψε δριμύτερος και στον “Καθεδρικό” του Assen, μια πίστα που λατρεύει, έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του για να φτάσει σε άλλη μια νίκη, την 9η στην ολλανδική πίστα και 3η μέσα στη σεζόν, βάζοντας έτσι τέλος στο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών του Jorge Lorenzo.

Ήταν άλλη μια κατάθεση ψυχής από τον Ιταλό σούπερ σταρ που χρειάστηκε να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του, το πάθος του και την αγάπη του για το σπορ, για να μπορέσει να καταβάλει την αντίσταση του φοβερού και τρομερού Marc Marquez που θύμισε κάτι από τον περσινό, “διαβολεμένο" εαυτό του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από πολύ νωρίς φάνηκε ότι η νίκη θα ήταν δική τους υπόθεση, καθώς ο Jorge Lorenzo που κατάφερε πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος να σκαρφαλώσει από την 8η στην 3η θέση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό τους.

Ο Rossi που είχε την pole οδηγούσε την κούρσα με τον Marquez να ακολουθεί από κοντά και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσει την επίθεσή του.

Αυτή ήρθε στον 19ο γύρο όταν στην πρώτη στροφή, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού, αιφνιδίασε τον Rossi στα φρένα και πέρασε από εσωτερική παίρνοντας τα ηνία.

Και οι δύο αισθάνονταν πολύ άνετα στις μοτοσυκλέτες τους πιέζοντας οριακά σε κάθε μέτρο της πίστας. Το νέο πλαίσιο που ετοίμασε η Yamaha βοήθησε σημαντικά τον Ιταλό χάρη στην ακαμψία του αλλά και στην τρόπο που χειρίζεται τα λάστιχα. Από την άλλη, ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε στη διάθεσή του μια υβριδική RC213V που συνδυάζει το περσινό πλαίσιο με τον κινητήρα, το ψαλίδι και την εξάτμιση του 2015. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες όπου είχε ισάριθμες εγκαταλείψεις από πτώσεις, στο Assen ο Marquez μπορούσε να οδηγήσει επιθετικά και οριακά, χωρίς να φοβάται ότι το παραμικρό λάθος θα τον στείλει στα χώματα.

Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Rossi καταφέρνει να περάσει από εσωτερική στο κλειστό κομμάτι της πίστας και κάνοντας τον προσωπικό του ταχύτερο γύρο στον προτελευταίο γύρο κατάφερε να πάρει μικρή ανάσα. Βέβαια με τον Marquez αντίπαλο και με τον αγώνα στο τέλος του, δεν μπορείς ποτέ να εφησυχάζεις.

Ο Ισπανός απέδειξε γιατί παρά το μικρό της ηλικίας του έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους στη μεγάλη κατηγορία.

Στην προτελευταία στροφή επιτίθεται από εσωτερική, οι μοτοσυκλέτες τους έρχονται σε επαφή οδηγώντας τον Rossi στην αμμοπαγίδα! Ο Ιταλός καταφέρνει να μείνει όρθιος, κόβει το σικέην αφού όπως προαναφέραμε είχε βγει στα χώματα και τερματίζει, πανηγυρίζοντας την 111η νίκη της καριέρας του. την ίδια στιγμή στις εξέδρες που κατακλύστηκαν από 97.150 θεατές γίνεται πανζουρλισμός με το κοινό να αποθεώνει τον Doctor.

Στο parc ferme ο Marquez διατηρεί το χαμόγελό του, αλλά δείχνει μουδιασμένος, ενώ ο Rossi πανηγυρίζει σα μικρό παιδί την τεράστια αυτή νίκη που τον φέρνει στο +10 από τον Lorenzo. Ήταν μια αντρίκεια μάχη από αυτές που αρέσουν στους δύο αναβάτες. Κάποιοι μπορεί να έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο "καθαρή" είναι η νίκη του Doctor.

Το video, όμως, η άποψη των ειδικών, ακόμα και οι αντίπαλοι, βάζουν τέλος σε όποια συζήτηση και αντιπαράθεση.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του επικεφαλής της Repsol Honda, Livio Suppo. “ Ήμουν στη διεύθυνση του αγώνα για να δούμε προσεκτικά το video. Είναι αλήθεια ότι ο Valentino είχε το πλεονέκτημα 'κόβοντας' από την αμμοπαγίδα στην τελευταία στροφή, αλλά πρέπει να πούμε ότι ο Marc μπήκε με τέτοιο τρόπο στη στροφή που τον χτύπησε”.

Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στο βάθρο. Kαθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα είχα αφοσιωθεί στο να μελετήσω τέλεια το τελευταίο σικέην. Ήξερα που να τοποθετήσω τη μοτοσυκλέτα μου για να περιορίσω το χώρο του, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα 'έκοβε' τη στροφή. αλλά προσωπικά Αισθάνομαι πως είμαι ο ηθικός νικητής του αγώνα, γιατί πήρα κανονικά τη στροφή, ενώ ο Rossi όχι - έκοψε δρόμο. Όπως έχω επαναλάβει, πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις από τον Valentino. Σήμερα έμαθα… motocross”, θα πει με δόση πικρίας ο MM93.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Τέταρτος, μετά από μοναχικό αγώνα, τερμάτισε ο Andrea Iannone, ενώ τρομερή μάχη είχαμε για την πέμπτη θέση με έξι αναβάτες να εμπλέκονται. Τελικός νικητής ήταν ο Pol Espargaro, που άφησε πίσω του τους Cal Crutchlow, Bradley Smith, Dani Pedrosa, Aleix Espargaro και Maverick Vinales.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 12 Ιουλίου στην πίστα του Sachsenring.

Δείτε τη μεγάλη μάχη μεταξύ του Rossi και του Marquez

Διαβάστε ακόμα στο Caranddriver.gr

VIDEO: Κοίτα τι έκανε ο Ajo!!!

GP Ολλανδίας - QP: H αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!

Κυριακάτικοι οι αγώνες στο Assen από το 2016!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ