MOTOGP

Νέο απόλυτο ρεκόρ ο Marquez!

Νέο απόλυτο ρεκόρ ο Marquez!

Ο απίστευτος Marc Marquez έγραψε ιστορία στις κατατακτήριες του Brno σημειώνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας με 1:54.596!

Στην Τσεχία το Σάββατο 20/8/2016, σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Και ενώ το πρωί το 1:54.791 του Jorge Lorengo που ήταν απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Brno έδειχνε πραγματικά άπιαστο, τελικά με έναν απίστευτο πραγματικά γύρο προς το τέλος του Q2, ο Marquez ήρθε να μας αποδείξει ότι... γελάει τελικά καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Και ήταν απίστευτος πραγματικά αυτός ο ταχύτερος γύρος του Marc Marquez (Repsol Honda Team) που του χάρισε της 63η pole της καριέρας του και 35η στη μεγάλη κατηγορία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην τελευταία στροφή του γρήγορου γύρου του στο Q2 έπεσε και σε κίνηση και αναγκάστηκε να κάνει και προσπέραση στις Monster Yamaha Tech 3 του Pol Espargaro και Movistar Yamaha του Valentino Rossi περνώντας στην κυριολεξία στο... χιλιοστό ανάμεσά τους στο τελευταίο apex. Το 1:54.596 του Ισπανού της Honda είναι λοιπόν το απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Brno της Τσεχίας.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Marc Marquez πήρε στα τελευταία λεπτά του Q2 την pole από τον Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) που έμοιαζε μέχρι εκείνη τη στιγμή να παλεύει μόνο με τον εαυτό του. Τελικά ο Lorenzo δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε καν τον εαυτό του στο FP3 και με 1:54.849 στο Q2 αρκέστηκε τελικά στη 2η θέση του grid για την αυριανή εκκίνηση στο Brno. Πάντως ο ρυθμός αγώνα του Ισπανού της Yamaha δείχνει εξαιρετικός και στις δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες δείχνει αρκετά ικανοποιημένος ακόμα και από τη δεύτερη θέση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Andrea Iannone (Ducati Team) ο οποίος με χρόνο 1:55.227 βρίσκεται στην 3η θέση.

Μετά το top 3

Νέο απόλυτο ρεκόρ ο Marquez!

Ο Andrea Iannone είχε τα... πάνω και τα κάτω του το Σάββατο, αλλά τελικά μπόρεσε να βρεθεί στις κατατακτήριες μπροστά από τον Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar) που με 1:55.324 θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα στην Τσεχία από την 4η θέση.

Πίσω από τον Espargaro στην 5η θέση βρέθηκε ο πολύ καλός Hector Barbera (Avintia Racing), ο οποίος στις κατατακτήριες έδειξε να επανέρχεται έπειτα από ένα κακό FP3. Ο Barbera σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:55.437 και βρίσκεται στην 5η θέση του grid μπροστά από τον «Doctor». Ο Ιταλός 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με 1:55.509 συμπληρώνει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης στην 6η θέση.

Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) δείχνει μέχρι στιγμής να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τον team-mate του Iannone παρότι είναι αυτό που έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Ιταλική ομάδα και για μία ακόμα φορά βρέθηκε αρκετά πίσω του στην 7η θέση με 1:55.748. Ο Ιταλός είχε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αναγκάστηκε να αλλάξει μπροστινό ελαστικό μέχρι να κάνει το καλύτερό του χρόνο στα λίγα λεπτά που του είχαν απομείνει.

Στην 8η θέση βρέθηκε η δεύτερη Team Suzuki Ecstar του Maverick Viñales με χρόνο 1:55.787. Ο αναβάτης της Repsol Honda Dani Pedrosa που έπρεπε να περάσει και από τη διαδικασία του Q1 έπειτα από ένα κακό FP3 συμπληρώνει την 3η σειρά της εκκίνησης με χρόνο 1:55.841. Ο Ισπανός της Honda ήταν μπροστά από τον Cal Crutchlow της LCR Honda ο οποίος με χρόνο 1:55.930 συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Με αυτήν του την pole o Marquez έφτασε με 63 τον Jorge Lorenzo και Valentino Rossi. Αυτοί οι τρεις βρίσκονται πλέον στην κορυφή των pole (σε όλες τις κατηγορίες) στην ιστορία του motorsport.

Νέο απόλυτο ρεκόρ ο Marquez!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ