MOTOGP

Lorenzo: "Χρειαζόμουν μια αλλαγή, μια νέα πρόκληση"

Lorenzo: "Χρειαζόμουν μια αλλαγή, μια νέα πρόκληση"
MARCOCAMPELLI/ALL RIGHTS RESERVED

Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του στη Ducati από το 2017, έκανε ο Jorge Lorenzo. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε.

Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του στη Ducati από το 2017, έκανε ο Jorge Lorenzo, μέσω του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Yamaha ενόψει του αγώνα της Jerez (22-24/4).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Εκεί, ο Ισπανός πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τη Yamaha στο τέλος της σεζόν αποδεχόμενος την πρόταση-πρόκληση της Ducati.

" Όπως γνωρίζετε την επόμενη σεζόν δεν θα είμαι με τη Yamaha. Αισθάνθηκα ότι χρειάζομαι μια αλλαγή, μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Να θέσω νέους στόχος και να προσπαθήσω να τους πετύχω και να διατηρήσω σε υψηλά επίπεδα τη φιλοδοξία μου", ανέφερε ο Ισπανός για να προσθέσει:

"Έχω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για την οικογένεια της Yamaha για όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Πέτυχα πολλά περισσότερα απ' όσα είχα ονειρευτεί. Το τι θα συμβεί στο μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, αλλά από δω και στο εξής θέλω να ευχαριστηθώ τους 15 αγώνες που έχω ακόμα με τη Yamaha και να προσπαθήσω να διατηρήσω τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος μου αυτή τη στιγμή".

Στο γράφημα της MARCA μπορείτε να δείτε τις επιτυχίες του Lorenzo καθώς επίσης και αυτές της Ducati, στη μεγάλη κατηγορία.

Lorenzo: "Χρειαζόμουν μια αλλαγή, μια νέα πρόκληση"

"Τέρμα οι δικαιολογίες!"

Στο μεταξύ, ο Gigi Dall'Igna σε συνέντευξή του στη Gazzetta dello Sport τόνισε ότι με τον Lorenzo στο δυναμικό της η Ducati δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία σε περίπτωση αποτυχίας.

" Ανέκαθεν έλεγα πως δεν θέλω δικαιολογίες. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν έχω τους αναβάτες, γιατί αυτή τη στιγμή έχω δύο που κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά καλοί και έχουν τα φόντα να γίνουν Πρωταθλητές. Είναι αλήθεια όμως ότι ο Iannone δεν έχει στεφθεί ποτέ Πρωταθλητής, ενώ ο Dovizioso έχει ένα Πρωτάθλημα στα 125cc, αλλά δεν το κατάφερε ποτέ ξανά. Θέλω έναν αναβάτη που να έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία ώστε να μην υπάρξουν πια δικαιολογίες ούτε από μένα ούτε από τη Ducati", δήλωσε ο Ιταλός "ingegnere" που αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Lorenzo.

" Ειλικρινά, με τον Jorge όλα ήταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή. Οι συζητήσεις δεν ήταν περίπλοκες, υπήρχαν λεπτομέρειες και σκέψεις, αλλά ήταν εύκολο να βρεθεί κοινή γραμμή".

Παράλληλα, σημείωσε πως στη Yamaha ο Lorenzo αισθάνεται πλέον « σαν ψάρι έξω από το νερό» και πως " ...υπήρξε μια σειρά από γεγονότα που τον έκαναν να μην αισθάνεται καλά παρά τις νίκες και τους τίτλους".

Σε ό,τι αφορά στον παρτενέρ του Ισπανού, ο dall' Igna τόνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί είτε πριν είτε αμέσως μετά τον αγώνα της Catalunya, στις αρχές Ιουνίου (3-5/6).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Austin - QP: O Marquez και πάλι στην pole!
O Rossi και τα... cojones του Lorenzo
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ