MOTOGP

Iannone - Rossi δίνουν το ρυθμό

SCARPERIA, ITALY - MAY 20:  Andrea Iannone of Italy and Ducati Team heads down a straight during the MotoGp of Italy - Free Practice  at Mugello Circuit on May 20, 2016 in Scarperia, Italy.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
SCARPERIA, ITALY - MAY 20: Andrea Iannone of Italy and Ducati Team heads down a straight during the MotoGp of Italy - Free Practice at Mugello Circuit on May 20, 2016 in Scarperia, Italy. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Έπειτα από δύο εβδομάδες ξεκούρασης οι αναβάτες επιστρέφουν στην πίστα έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα στην πίστα του Assen. Iannone - Rossi δίνουν το ρυθμό στα δυο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών.

Έπειτα από δύο εβδομάδες ξεκούρασης οι αναβάτες επιστρέφουν στην πίστα έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα στον "Καθεδρικό", την πίστα του Assen, όπου στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί κάποιες από τις πιο συναρπαστικές μάχες στην ιστορία των MotoGP.

Όπως πέρσι για παράδειγμα που Rossi - Marquez πάλευαν μέχρι το τελευταίο εσάκι, με τον Ιταλό να παίρνει τελικά τη νίκη με επεισοδιακό τρόπο. Από τότε άλλαξαν πολλά στη σχέση τους με την κορύφωση να έρχεται στο τέλoς της σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 & FP2

Μετά τον αγώνα της Catalunya κάτι φαίνεται πως άλλαξε μεταξύ τους προς το καλύτερο. Χρειάστηκε, βέβαια, να χαθεί μια ανθρώπινη ψυχή μέσα στην πίστα (Luis Salom) για να το φιλοσοφήσουν και να αφήσουν στην άκρη τους όποιους εγωισμούς...

Φέτος είναι μια ιστορική στιγμή για το ολλανδικό Grand Prix και την πίστα του Assen, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία οι αγώνες θα διεξαχθούν Κυριακή και όχι Σάββατο, έπειτα από απόφαση των διοργανωτών.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Andrea Iannone με τη Ducati σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας όντας ταχύτερος και στα δύο 45λεπτα sessions με την καλύτερη επίδοσή του να είναι το 1:33.591. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati θα έχει δύσκολο έργο την Κυριακή καθώς είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση του γκριντ, εκτίοντας την ποινή που του επιβλήθηκε στην Catalunya για το ατύχημα που προκάλεσε θέτοντας εκτός αγώνα τον Jorge Lorenzo.

Μόλις τέσσερα χιλιοστά πιο αργός ήταν ο Valentino Rossi, που στο Assen έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων. Η εν λόγω πίστα είναι από τις αγαπημένες του Ιταλού πολυπρωταθλητή και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι 9 από τις 114 νίκες που έχει πετύχει στην καριέρα του έχουν σημειωθεί στον "Καθεδρικό" (από μία στα 125cc και τα 250cc και & στα MotoGP). Τόσο αυτός όσο και ο Lorenzo έχουν στη διάθεσή τους από ένα καινούργιο σασί το οποίο δοκίμασαν.

Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez που ήταν μόλις ένα δέκατο πιο αργός, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Maverick Vinales που έχει και αυτός ένα νέο σασί στη διάθεσή του και ο Jorge Lorenzo. Ακολούθησαν οι Andrea Dovizioso - Danilo Petrucci.

Στο πρωϊνό session έπεσαν κάποιες ψιχάλες, όμως δεν ήταν αρκετές για να επηρεάσουν την κατάσταση του οδοστρώματος. Για το Σάββατο οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για βροχή, οπότε η σημερινή κατάταξη ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τους αναβάτες που θα εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκρισή τους στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Δοκιμάζουμε: Suzuki GSX1300RA Hayabusa
Εντυπωσιακή προσέλευση στα KTM ORANGE DAYS 2016
FIRST DRIVE: Audi A5 Coupe & S5 (VIDEO)
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ