MOTOGP

Η ζωή του Barry Sheene στη μεγάλη οθόνη

Η ζωή του Barry Sheene στη μεγάλη οθόνη

Η ιστορία του θρύλου των αγώνων μοτοσυκλέτας, Barry Sheene, θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2017 (VIDEO).

Ο Barry Sheene δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός αναβάτης. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε στο όριο, όπως ακριβώς οδηγούσε και τη μοτοσυκλέτα του. Ήταν ο πρώτος που κατάφερε το ευρύ κοινό να στρέψει την προσοχή του προς τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Ήταν ένας star πολύ πριν τον Valentino Rossi, που όμοιός του δεν είχε περάσει από τις πίστες.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ

Κέρδισε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην κατηγορία 500cc με τη Suzuki (1976-1977) και επέζησε μετά από δύο τρομακτικές πτώσεις. Ήταν αυτός που αγωνίστηκε για να αλλάξουν οι κανονισμοί ασφαλείας σε ένα σπορ που σε κάθε αγωνιστική σεζόν μετρούσε θύματα και συνεργάστηκε στενά με την Dainese στην εξέλιξη προστατευτικών για τους αναβάτες.

Παράλληλα όμως έμεινε στην ιστορία και για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, τη λατρεία του για τις γυναίκες και το αστείρευτο χιούμορ. Ήταν φίλος με τον πιλότο της F1 James Hunt, έναν άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονταν τα ίδια πάθη όχι μόνο για τους αγώνες, αλλά και για τις γυναίκες...

Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο Barry: The Story of Motrcycling Legend Barry Sheene, που έχει γράψει ο αναβάτης αγώνων και team mate του Sheene, Steve Parrish και ο σχολιαστής αγώνων μοτοσυκλέτας Nick Harris.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον θρυλικό αναβάτη με το τυχερό νούμερο 7 (lucky 7) που διέθετε πατέντα στο κράνος για να καπνίζει στο grid πριν την έναρξη του αγώνα και ήταν διακοσμημένο με τον Donald Duck. Ο Sheene έφυγε από τη ζωή το 2003 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 52 ετών.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Αυτό είναι το γκριντ του 2016

Τι θα κάνει ο Rossi του χρόνου;

Το Suzuki Baleno έρχεται Ευρώπη (VIDEO)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ