MOTOGP

Η μεγάλη ευκαιρία της Ducati

Η μεγάλη ευκαιρία της Ducati
FALEPHOTO

Στην πίστα του Spielberg η Ducati έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να πάρει επιτέλους αυτήν την πολυπόθητη νίκη που απεγνωσμένα γυρεύει εδώ και σχεδόν έξι χρόνια.

Η Ducati έχει στην πίστα του Spielberg (Red Bull Ring) όπου διεξάγεται το 10ο Grand Prix της σεζόν, μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να πάρει επιτέλους αυτήν την πολυπόθητη νίκη που απεγνωσμένα γυρεύει εδώ και σχεδόν έξι χρόνια (από τον Οκτώβριο του 2010, στο Phillip Island, με τον Casey Stoner).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στις δοκιμές της Παρασκευής οι αναβάτες της ιταλικής φίρμας -εργοστασιακοί και “δορυφορικοί”- έκαναν… πάρτι επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε δει και στις πρόσφατες δοκιμές που είχαν διεξαχθεί εκεί, ότι δηλαδή έχουν το πάνω χέρι.

Andrea Dovizioso και Andrea Iannone σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους της ημέρας, τη στιγμή που συνολικά πέντε Ducati πλασαρίστηκαν μέσα στη δεκάδα.

Αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο το πρωί σε μια διαδικασία που διεξήχθη σε κρύες συνθήκες λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας σε περιβάλλον και οδόστρωμα ήταν ο Maverick Vinales, στο απογευματινό session ωστόσο με τις συνθήκες να έχουν βελτιωθεί αισθητά και τη θερμοκρασία να έχει ανέβει, οι Ducati δεν είχαν αντίπαλο.

Οι χρόνοι σε σχέση με το πρωί βελτιώθηκαν κατά δύο δευτερόλεπτα με τον Dovi να σταματά τα χρονόμετρα στο 1:23.617, τη στιγμή που ο καλύτερος χρόνος του Vinales το πρωί ήταν 1:25.866.

Η διαφορά του Dovi από τον ομόσταβλό του ήταν στα δύο δέκατα. Τρίτος ήταν ο Vinales με χρόνο κατά 0.854 πιο αργό από αυτόν του Dovizioso, ενώ o Valentino Rossi πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, έχοντας πολύ μικρή διαφορά από τον μελλοντικό team-mate του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 - FP2

Ο Cul Crutchlow τα πήγε περίφημα όντας ο ταχύτερος αναβάτης της Honda, φέροντας την RC213V της “δορυφορικής” LCR στην πέμπτη θέση.

Ακολούθησαν άλλες δύο Ducati, αυτές των Danilo Petrucci - Hector Barbera, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο Jorge Lorenzo που δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά, ο Michele Pirro που αγωνίζεται ως wild card έχοντας στη διάθεσή του μια εργοστασιακή D16 και ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Marc Marquez.

Να σημειωθεί πάντως πως τόσο ο MM93 όσο και ο JL99 δενμπήκαν στη διαδικασία στο τέλος του session να χρησιμοποιήσουντην πιο μαλακή πίσω γόμα γιανα προσπαθήσουν να βελτιώσουν το χρόνο τους.

Πολύ χαμηλά στην κατάταξη ήταν ο Dani Pedrosa που ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Παρασκευής μόλις στη19η θέση. Ο Ισπανός είχε άσχημη πτώση το πρωί με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθησή του και το απόγευμα να κάνει μόλις 8 γύρους.


Η μεγάλη ευκαιρία της Ducati
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ