MOTOGP

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται!

Ο Valentino Rossi εξασφάλισε την pole position στο TT του Assen, συντρίβοντας κατά 1,1 δευτερόλεπτα το ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Την πρώτη σειρά εκκίνησης συμπληρώνουν οι Aleix Espargaro και Marc Marquez.

Το Πρωτάθλημα δεν έχει φτάσει ούτε καν στα μισά του όμως ο αγώνας στον "Καθεδρικό" του Assen, ο 8ος του Πρωταθλήματος, ίσως αποδειχθεί καθοριστικός από άποψη ψυχολογίας, ενόψει της συνέχειας.

O Valentino Rossi, τώρα που τα γκριπς καίνε, κατάφερε κάτι που δεν είχε πετύχει έως τώρα στη σεζόν: όχι μόνο να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά του γκριντ, αλλά να πάρει και την pole position!

Ήταν κάτι που έψαχνε εναγωνίως τόσο καιρό αφού ειδικά στις κατατακτήριες δοκιμές είχε θέμα. Ποτέ το QP δεν ήταν το δυνατό του σημείο στην καριέρα του. Ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια είχε ξεχάσει πως είναι να ξεκινάς αγώνα από την πρώτη θέση του γκριντ, έχοντας απολογισμό μόλις τρεις pole positions μαζί με τη σημερινή, με την προηγούμενη να είναι αυτή που πήρε πέρσι, στο φινάλε της χρονιάς, στη Valencia.

Σε αντίθεση με τους αγώνες βέβαια, όπου παραδοσιακά παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο, πολύ πιο ανταγωνιστικό, διεκδικώντας νίκες και θέσεις στο βάθρο.

Μόνο που βλέποντας τον Jorge Lorenzo να έχει πλησιάσει στον ένα βαθμό, έπρεπε να βρει μια λύση. Και τη βρήκε χάρη στο πείσμα του, αλλά και στο νέο πλαίσιο που ετοίμασε η Yamaha και το οποίο έχουν στη διάθεσή τους τόσο αυτός όσο και ο Lorenzo.

Στις κατατακτήριες του Assen ο Rossi ήταν τρομερός συντρίβοντας κατά 1,1 δευτερόλεπτα το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που είχε από τις κατατακτήριες του 2012 ο Casey Stoner. 1:33.713 είχε κάνει τότε ο Αυστραλός, 1:32.627 έκανε την Παρασκευή, στο Q2 o Doctor, φτάνοντας έτσι τις 61 pole positions στην καριέρα του, οι 51 εκ των οποίων είναι στη μεγάλη κατηγορία.

Αυτό που έψαχνε, λοιπόν, το πέτυχε και τώρα θα πρέπει στον αγώνα να κάνει αυτό που πολύ καλά γνωρίζει. Άλλωστε καθ' όλη τη διάρκεια του 2ημέρου παρουσιάζεται πολύ δυνατός και με γυρολόγιο που... σκοτώνει.

Την ίδια στιγμή ο Lorenzo έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή καθώς θα υποχρεωθεί να ξεκινήσει από την τρίτη σειρά του γκριντ (8ος). Θα πρέπει να ξεδιπλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στον αγώνα και να "πληγώσει" την ψυχολογία του Rossi.

Δίπλα του στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης ο Ιταλός πολυπρωταθλητής με τις 8 νίκες στο Assen, θα έχει τον Aleix Espargaro με την Suzuki σε συνέχεια της τρομερής εμφάνισης της ιαπωνικής εταιρείας στις κατατακτήριες της Catalunya και τον Marc Marquez που αφήνει πίσω τους δύο προηγούμενους αγώνες τους οποίους δεν ολοκλήρωσε λόγω πτώσης, αναζητώντας μια νέα αρχή στο Assen απ' όπου έφυγε πέρσι νικητής.

Πίσω τους θα βρεθούν ο Dani Pedrosa, o Pol Espargaro και ο Andrea Iannone. Cal Crutchlow, Jorge Lorenzo και Μaverick Vinales θα ξεκινήσουν από την τρίτη σειρά, ενώ στην τέταρτη θα βρεθούν οι Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci και Bradley Smith.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή το Σάββατο, γι' αυτό άλλωστε οι αναβάτες κατά τη διάρκεια των δοκιμών, κάθε που επέστρεφαν στα pits προετοιμάζονταν για το ενδεχόμενο να έχουμε flag to flag αγώνα, αλλάζοντας μοτοσυκλέτες.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις

Σάββατο 27/6

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE TV)

Moto2 RACE: 13:20GR (OTE TV)

MotoGP RACE: 15:00GR (OTE TV)

Προηγούμενοι νικητές στο Assen

2014: Marc Marquez (Honda)

2013: Valentino Rossi (Yamaha)

2012: Casey Stoner (Honda)

2011: Ben Spies (Yamaha)

2010: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2009: Valentino Rossi (Yamaha)

2008: Casey Stoner (Ducati)

2007: Valentino Rossi (Yamaha)

2006: Nicky Hayden (Honda)

2005: Valentino Rossi (Yamaha)

2004: Valentino Rossi (Yamaha)

2003: Sete Gibernau (Honda)

2002: Valentino Rossi (Ηonda)

2001: Μax Biaggi (Yamaha)

2000: Alex Barros (Honda)

Assen Info

Fastest Lap: 2015 Valentino Rossi (Yamaha) 1'32.627 176.5 Km/h

Circuit Record: 2012 Dani Pedrosa (Repsol Honda) 1'34.548 172.9 Km/h

Best Pole: 2015 Valentino Rossi (Yamaha) 1'32.627 176.5 Km/h

Top Speed: 2014 Marc Marquez (Repsol Honda) 313.4 Km/h

June 27, 2015 -- The 8th round of the 2015 MotoGP season takes place at TT Circuit Assen, Netherlands. Graphic shows the circuit layout for the Netherlands MotoGP.
June 27, 2015 -- The 8th round of the 2015 MotoGP season takes place at TT Circuit Assen, Netherlands. Graphic shows the circuit layout for the Netherlands MotoGP. THE CREDIT OGRAPHIC NEWSO MUST A

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Φουλ επίθεση ο Rossi

Ταχύτερος με ρεκόρ ο Pedrosa

Μπήκε "φούριοζος" ο Rossi

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ