MOTOGP

GP Valencia - QP: Τρομερή pole από Lorenzo

GP Valencia - QP: Τρομερή pole από Lorenzo
lorenzo-yamaha MILAGRO

Ο Jorge Lorenzo διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου και θα ξεκινήσει τον τελευταίο του αγώνα με την Yamaha από την pole position. Δεύτερος ο Marquez, τρίτος ο Rossi.

"Σήμερα ήταν μία από εκείνες τις ημέρες που αισθάνεσαι ενθουσιασμό, έμπνευση και μπορείς να πιέσεις στα όριά σου".

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του Jorge Lorenzo στιγμές μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Valencia, όπου διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που κράταγε ο ίδιος από το 2015 με 1:30.011 σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:29.401!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ήταν η 65η pole position στην καριέρα του (μαζί με τον Marquez οι πιο πετυχημένοι στην ιστορία του σπορ, με τον Rossi να ακολουθεί με 64), η 39η στη μεγάλη κατηγορία, η τελευταία με τη Yamaha μιας και από το 2017 θα υπερασπίζεται τα χρώματα της Ducati.

Ο Lorenzo δείχνει σε τρομερή κατάσταση, μαζί με τον Marquez που κυριάρχησαν στις ελεύθερες δοκιμές του διημέρου. Από τον πρώτο κιόλας χρονομετρημένο του γύρο ο “Por Fuera” έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, σπάζοντας το ρεκόρ. Σημείωσε 1:29.849 με την πρώτη, πήγε στο 1:29.613 στη δεύτερη προσπάθειά του για να φτάσει στο 1:29.401 που έκανε στον τελευταίο του χρονομετρημένο γύρο.

Ο Marquez πίεζε χαρίζοντας μοναδικά στιγμιότυπα με τις εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις του, όσο κι αν προσπάθησε όμως δεν κατάφερε να απειλήσει τον Lorenzo μένοντας τελικά στη δεύτερη θέση με χρόνο κατά τρία δέκατα πιο αργό από αυτόν του συμπατριώτη του.

Τρίτος ήταν ο Valentino Rossi που κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά του γκριντ παρά το γεγονός ότι ο χρόνος του ήταν κατά 7 δέκατα πιο αργός από αυτόν του ομόσταβλού του.

Ακολούθησε ο Maverick Vinales στον τελευταίο του αγώνα με τη Suzuki, με τους Andrea Dovizioso - Pol Espargaro να συνθέτουν την εικόνα της δεύτερης σειράς της σχάρας εκκίνησης.

Από την έβδομη θέση θα ξεκινήσει ο Andrea Iannone που ολοκληρώνει τη θητεία του στη Ducati, ενώ ο Dani Pedrosa που επιστρέφει από τραυματισμό ήταν όγδοος. Τον ένατο καλύτερο χρόνο της διαδικασίας σημείωσε ο Aleix Espargaro που του χρόνου θα αγωνίζεται με την Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Και οι 9 είναι υπέροχοι! (photos+video)
Πρωτάθλημα με Lorenzo το 2017 η Ducati
GP Valencia - FP1 & FP2: Κυρίαρχος ο Lorenzo
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ