MOTOGP

GP San Marino - RACE: Εκπληκτικός Pedrosa, χάλασε το πάρτι!

13 GP San Marino 8, 9, 10 y 11 de septiembre de 2016. Circuito de Misano. MotoGP; Mgp; mgp; motogp
13 GP San Marino 8, 9, 10 y 11 de septiembre de 2016. Circuito de Misano. MotoGP; Mgp; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. REPSOL- REPSOLMEDIA REPSOLMEDIA; [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2016

Ο 8ος διαφορετικός νικητής στους 8 τελευταίους αγώνες είναι γεγονός! Στο Misano ήταν η σειρά του Pedrosa να πανηγυρίσει μια τρομερή νίκη, επικρατώντας του Rossi μέσα στο "σπίτι" του. Τρίτος ο Lorenzo.

O Dani Pedrosa έχει τον τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, καταφέρνει να σταθεί όρθιος και να μας χαρίσει κάποιες στιγμές ξεχωριστές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στο Misano, o 30χρονος αναβάτης της Repsol Honda μας έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του, νίκησε στα ίσια τους κορυφαίους και έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη - 52η συνολικά στην καριέρα του (29 στη μεγάλη κατηγορία).

“Όταν ο Dani οδηγεί έτσι… Είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς”, σχολίασε ο Loris Baz που απουσίασε λόγω τραυματισμού από τον αγώνα. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Ήταν η πρώτη φορά φέτος που είδαμε έναν Dani διαφορετικό, με πυγμή, με εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα του και κατ’ επέκταση στον εαυτό του, επιθετικό. Η επιλογή της μαλακής γόμας της Michelin στο μπροστινό τροχό, την ώρα που οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν τη μεσαία, σίγουρα έπαιξε το ρόλο της, αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έκρινε τον αγώνα, σύμφωνα με τους αντιπάλους του.

“Ήθελα όσο τίποτα τη νίκη, έκανα ότι μπορούσα, αλλά σήμερα ήταν αδύνατον”, σχολίασε ο Rossi που το πάλεψε, αλλά υπέκυψε στις άγριες διαθέσεις του Iσπανού, ενώ ο τρίτος Lorenzo τόνισε πως δεν μπορούσε από ένα σημείο και μετά να κάνει τίποτα περισσότερο καθώς “ήταν πιο γρήγοροι από μένα”…

Στην εκκίνηση, Lorenzo - Rossi έφυγαν μπροστά και πριν τη συμπλήρωση του 2ου γύρου ο Ιταλός πέρασε από εσωτερική τον ομόσταβλό του με τις μοτοσυκλέτες τους να ακουμπούν. Ακολουθεί ο Marquez που προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή του με τους αναβάτες της Yamaha.

Ο Pedrosa ξεκίνησε από την 8η θέση του γκριντ, πέρασε γρήγορα στην 6η και από τον 10ο γύρο και έπειτα πέρασε στην αντεπίθεση.

Όντας ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα άρχισε να ψαλιδίζει την απόσταση που τον χώριζε από τους πρωτοπόρους. Έχοντας περάσει πλέον στην τέταρτη θέση έχει μπροστά του τους Lorenzo - Marquez που βρίσκονται 1,4” πίσω από τον πρωτοπόρο Rossi.

Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός και στον 13ο γύρο περνάει από εσωτερική τον Marquez και ανεβαίνει στην τρίτη θέση. επόμενος στόχος, ο Lorenzo, τον οποίο περνάει τρεις γύρους αργότερα.

Μένει ο Rossi ο οποίος έχει μια διαφορά της τάξης του 1,3”. Στον 19ο γύρο τον έχει φτάσει και είναι θέμα χρόνου η προσπέραση. Δύο γύρους αργότερα, χώνεται από εσωτερική, οι μοτοσυκλέτες τους ακουμπούν, αλλά ο Dani βγαίνει αλώβητος και πρωτοπόρος από τη μάχη.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Doctor στους γύρους που απέμεναν δεν μπόρεσε να φτάσει σε απόσταση που θα του επέτρεπε να απειλήσει τον Ισπανό. Πιο πίσω, Lorenzo και Marquez είχαν πετάξει λευκή πετσέτα αφού δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους.

Η πτώση της καρό σημαίας βρίσκει τον Pedrosa να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη ψυχολογίας επι ιταλικού εδάφους έχοντας χαλάσει μάλιστα τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει οι συμπατριώτες του Rossi.

O Μaverick Vinales ολοκλήρωσε τον αγώνα στην πέμπτη θέση, με τον Andrea Dovizioso να ακολουθεί.

Ο Michele Pirro που αγωνίστηκε στη θέση του τραυματία Andrea Iannone ήταν έβδομος, με τον Cal Crutchlow να περνά όγδοος τη γραμμή του τερματισμού αλλά να επιβαρύνεται με 1,5” στον τελικό του χρόνο έπειτα από απόφαση των αγωνοδικών γιατί παραβίασε τα όρια της πίστας και να υποβιβάζεται έτσι στην ένατη. Μετά από αυτήν την εξέλιξη η όγδοη θέση πήγε στον Pol Espargaro. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista.

Στη βαθμολογία, με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του συναρπαστικού Πρωταθλήματος, ο Marquez εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα έχοντας 43 βαθμούς διαφορά από τον Rossi. Επόμενος σταθμός του Πρωταθλήματος, η πίστα του Aragon, το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Το #58 θα ανήκει για πάντα στον Simoncelli
Oι τραγικές συμπτώσεις του Misano (videos)
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ