MOTOGP

GP San Marino (QP): Τρομερό ρεκόρ από Lorenzo

GP San Marino (QP): Τρομερό ρεκόρ από Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo διέλυσε το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Misano και έγινε παράλληλα ο αναβάτης με τις περισσότερες pole positions στην ιστορία των GP!

Σε υπόθεση της Yamaha εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Misano με τον Jorge Lorenzo που ψάχνει τον παλιό, καλό εαυτό του, να "σπάει” τα χρονόμετρα και να γίνεται ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να γυρίσει την πίστα σε 91 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Για την ακρίβεια χρειάστηκε 1:31.868 για να καλύψει τα 4.226 μέτρα της διαδρομής, βελτιώνοντας κατά σχεδόν τρία δέκατα το προηγούμενο ρεκόρ (1:32.146) ταχύτερου γύρου που είχε πετύχει ο ίδιος πέρσι, στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτό σημαίνει πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα ξεκινήσει τον αγώνα του Misano από την pole.

"Είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτήν την διαδικασία. Είναι ένας απίστευτος χρόνος. Ήθελα να είμαι επιθετικός αλλά σε αυτόν τον γύρο μου ρίσκαρα περισσότερο απ’ ότι συνήθως παρά το γεγονός ότι είχα ήδη κάνει έναν καλό χρόνο. Ίσως είναι ο καλύτερος γύρος της ζωής μου", δήλωσε ο 29χρονος ο οποίος έφτασε τις 64 pole positions όντας πλέον ο αναβάτης με τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση του γκριντ στην ιστορία των GP.

"Σε ρυθμό αγώνα παρουσιάζουμε συνεχή βελτίωση και ίσως μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Θα προσπαθήσω να ξεκινήσω καλά και να επιλέξω την κατάλληλη στιγμή που θα εξαπολύσω την επίθεσή μου".

Αυτή, πάντως, είναι μόλις η τρίτη pole για τον Ισπανό φέτος και η πρώτη μετά το Grand Prix του Le Mans, προ τεσσάρων μηνών...

Ο Ισπανός προέρχεται από μια δύσκολη περίοδο, με απογοητευτικά αποτελέσματα καθώς στους έξι τελευταίους αγώνες έχει όλη κι όλη μια παρουσία στο βάθρο (3ος στην Αυστρία). Το βασικό του πρόβλημα ήταν η απώλεια εμπιστοσύνης στη μοτοσυκλέτα του ιδιαίτερα στο βρεγμένο, γεγονός που δεν του επέτρεπε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Λόγω των άσχημων τελευταίων εμφανίσεών του έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου καθώς η διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Marc Marquez έχει εκτοξευτεί στους 64 βαθμούς. Στο Misano, πάντως, δείχνει πολύ δυνατός και έτοιμος να παλέψει για τη νίκη.

Ο Valentino Rossi πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση μπροστά στους ένθερμους οπαδούς του, καταφέρνοντας να πάρει τη δεύτερη θέση, ένα αποτέλεσμα που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής εμφανίζεται και αυτός πολύ δυνατός έχοντας μάλιστα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στο FP4, το session δηλαδή που οι αναβάτες οδηγούν με ρυθμίσεις αγώνα.

Από την τρίτη θέση του γκριντ θα ξεκινήσει ο νικητής του αγώνα του Silverstone Maverick Vinales. O Μarc Marquez ήταν τέταρτος, με τον επίσημο δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro που οδηγεί αντί του τραυματία Andrea Iannone (σ.σ. οι γιατροί που τον εξέτασαν το πρωί του Σαββάτου δεν του έδωσαν άδεια να αγωνιστεί και έτσι χάνει τον αγώνα), να πλασάρεται στην πέμπτη θέση, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Q2 μέσω του Q1. Έκτος ήταν ο Andrea Dovizioso.

Στην τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης θα βρεθούν ο Cal Crutchlow, o Dani Pedrosa και ο Aleix Espargaro, με τους Pol Espargaro, Hector Barbera, Alvaro Bautista να συνθέτουν την εικόνα της τέταρτης σειρά του γκριντ.

Νέο, σπέσιαλ κράνος που αντλεί την έμπνευσή του από τους Blues Brothers, για τον Valentino Rossi...

San Marino Grand Prix @ TV

Κυριακή 11/9

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE Sport 5 HD)

Moto2 RACE: 13:20GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP RACE: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Το #58 θα ανήκει για πάντα στον Simoncelli
Oι τραγικές συμπτώσεις του Misano (videos)
To γκριντ των MotoGP για το 2017
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ