MOTOGP

GP San Marino - FP1 & FP2: Έκπληξη με Pol Espargaro, νοκ-άουτ ο Iannone!

GP San Marino - FP1 & FP2: Έκπληξη με Pol Espargaro, νοκ-άουτ ο Iannone!

Εντυπωσιακός ο Ισπανός αναβάτης της Monster Yamaha Tech 3 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ο Ιταλός από την πλευρά του είχε άσχημη πτώση στο FP1 που τον έθεσε εκτός συνέχειας.

Με έκπληξη ξεκίνησε το 13ο αγωνιστικό 3ήμερο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των MotoGP που φιλοξενείται στην πίστα του Misano, καθώς ο Pol Espargaro, της Monster Yamaha Tech 3, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο 25χρονος Ισπανός ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα, στο Silverstone, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Loris Baz στο τρομακτικό ατύχημα που έγινε λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, έδειξε πολύ δυνατός από το πρωϊνό session όπου σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον ταχύτερο της διαδικασίας Valentino Rossi, για να κλείσε την ημέρα στην κορυφή χάρη στο 1:32.769 που σημείωσε στο FP2.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 - FP2

Πολύ κοντά του βρέθηκε ο Dani Pedrosa της Repsol Honda, που ήταν μόλις 65 χιλιοστά πιο αργός από τον συμπατριώτη του αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso με Ducati.

Η μέρα δεν ξεκίνησε καλά για την ιταλική ομάδα που είδε τον Andrea Iannone να έχει άσχημη πτώση στο FP1 και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Cesena για εξετάσεις οι οποίες έδειξαν μικρό κάταγμα σε σπόνδυλο. Όπως έγινε γνωστό αργότερα ο νικητής του Grand Prix Αυστρίας θα απουσιάσει από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του 3ημέρου.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Jorge Lorenzo που έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων στο Misano -4 νίκες συνολικά, τρεις εκ των οποίων στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα συνεχόμενες (2011, 2012, 2013)-.

Ακολούθησε ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Marc Marquez, ο οποίος μάλιστα είχε και πτώση στο πρωϊνό 45λεπτο. Και αυτός έχει καλά αποτελέσματα στη συγκεκριμένη πίστα μετρώντας συνολικά τέσσερις νίκες η μία εκ των οποίων στην κορυφαία κατηγορία, στον περσινό αγώνα.

Ο Valentino Rossi, που έχει τρεις νίκες στο ενεργητικό του στο Misano (2008, 2009, 2014), ξεκίνησε δυνατά με το "καλημέρα" πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο το πρωί, ωστόσο το απόγευμα ήταν έξι δέκατα πιο αργός από τον ταχύτερο συνδυασμό.

Έβδομος ήταν ο Cal Crutchlow που είχε πτώση στο FP2, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Scott Redding, Hector Barbera, Maverick Vinales.

Για τον αγώνα του Misano η Michelin έχει ετοιμάσει ένα νέο εμπρός ελαστικό το οποίο εξελίχθηκε με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι οδηγοί στις πρόσφατες δοκιμές εξέλιξης που έγιναν στη συγκεκριμένη πίστα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του γαλλικού εργοστασίου, το νέο αυτό λάστιχο που είναι διαθέσιμο σε μαλακή και μεσαία γόμα, υπόσχεται μεγαλύτερη σταθερότητα στο φρενάρισμα και στις στροφές.

San Marino Grand Prix @ TV

Σάββατο 10/9

MotoGP FP3: 10:55 - 11:40GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP FP4: 14:30 - 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP Q1: 15:10 - 15:25GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP Q2: 15:35 - 15:50GR (OTE Sport 5 HD)

Κυριακή 11/9

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE Sport 5 HD)

Moto2 RACE: 13:20GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP RACE: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Το #58 θα ανήκει για πάντα στον Simoncelli
To γκριντ των MotoGP για το 2017
Ιστορική νίκη για Vinales και Suzuki
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ