MOTOGP

GP Μαλαισίας - RACE: O Dovizioso ήταν... αδιάβροχος!

GP Μαλαισίας - RACE: O Dovizioso ήταν... αδιάβροχος!

O Andrea Dovizioso πέτυχε την 1η του νίκη με την Ducati και τη 2η συνολικά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Δεύτερος ο Valentio Rossi που εξασφάλισε και τη 2η θέση στη βαθμολογία. Τρίτος o Lorenzo. Πολλές οι πτώσεις.

Χρειάστηκε να περιμένει επτά ολόκληρα χρόνια για να ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Όπως και τότε, στο Donington, τον Ιούλιο του 2009, έτσι και τώρα, στη Sepang, ο αγώνας διεξήχθη σε βρεγμένο οδόστρωμα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Andrea Dovizioso ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP της Μαλαισίας φτάνοντας επιτέλους στην πολυπόθητη πρώτη του νίκη με την ομάδα της Ducati. Ήταν μια ιστορική στιγμή για τα MotoGP καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας έχουμε 9 διαφορετικούς νικητές σε μια σεζόν!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση λόγω της καταρρακτώδους βροχής που ξεκίνησε να πέφτει ένα τέταρτο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Από την αρχή ξεχώρισαν οι αναβάτες που θα πρωταγωνιστούσαν. Rossi, Iannone, Dovizioso, Marquez και Crutchlow ξεχώρισαν και χάρισαν πολύ ωραίες στιγμές στους 95 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στην πίστα, με τις μάχες και τις προσπεράσεις τους.

O Iannone που επέστρεψε στη δράση δριμύτερος έχοντας χάσει τέσσερις αγώνες λόγω τραυματισμού, έδειχνε πολύ δυνατός και ικανός για τη νίκη. Στο 12ο γύρο ωστόσο και ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση κυνηγώντας τους Rossi - Dovizioso, έπεσε και εγκατέλειψε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Ένα γύρο νωρίτερα, είχε εγκαταλείψει από πτώση ο Cal Crutchlow και ενώ κυνηγούσε τον Marquez που ήταν τέταρτος, για να ακολουθήσει στιγμές μετά ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Και οι δύο ήταν κοντά στους πρωτοπόρους και πάλευαν για μια θέση στο βάθρο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Ο Marquez, που είχε εγκαταλείψει στον προηγούμενο αγώνα στο Phillip Island, κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει τελικά στην 11η θέση. Με τρεις από τους έξι που πάλευαν για τις θέσεις στο βάθρο νοκ άουτ, ο Jorge Lorenzo βρέθηκε ξαφνικά τρίτος παρά το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά στο βρεγμένο ήταν μακριά από τον ανταγωνισμό.

Στον 14ο γύρο ο Rossi έκανε λάθος στα φρένα για τη στροφή 1, ανοίχτηκε και έδωσε την ευκαιρία στον Dovizioso που καιροφυλακτούσε, να πάρει τα ηνία και μέσα σε λίγες στροφές να φτιάξει και σημαντική διαφορά μιας και ο Doctor αντιμετώπιζε πρόβλημα με το εμπρός ελαστικό όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την πτώση της καρό σημαίας.

Τρομερή εμφάνιση από τους αναβάτες της Avintia που μπήκαν στην πεντάδα, με τον Hector Barbera να επικρατεί του Loris Baz. Ο Maverick Vinales τερμάτισε στην έκτη θέση αντιμετωπίζοντας για ακόμα μια φορά δυσκολίες στο βρεγμένο, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Alvaro Bautista, Jack Miller, Pol Espargaro και Danilo Petrucci.

Η αυλαία του Πρωταθλήματος πέφτει στις 13 Νοεμβρίου στη Valencia.

Ο Zarco ξανά Πρωταθλητής

Ιστορία έγραψε ο Johann Zarco (Ajo Motorsport) στη Μαλαισία καθώς έγινε ο πρώτος αναβάτης της Moto2 που διατηρεί τα σκήπτρα του.

Ο 26χρονος Γάλλος πήρε τη νίκη στη Sepang και εξασφάλισε μαθηματικά τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στη μεσαία κατηγορία. Θυμίζουμε ότι η Moto2 είναι η κατηγορία που από το 2010 αντικατέστησε αυτήν των 250cc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER:

Πτώσεις, επικά come back και Crutchlow! (video)
Ο Crutchlow νικητής στο Phillip Island!
Σούπερ Marquez στο "βρεγμένο" Phillip Island
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ