MOTOGP

GP Λε Μαν: Ο Rossi... χάρισε τη νίκη στον Viñales

MotoGP rider Maverick Vinales of Spain steers his motorcycle as he is followed by Johann Zarco of France during the French Grand Prix's race, in Le Mans, western France, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/David Vincent)
MotoGP rider Maverick Vinales of Spain steers his motorcycle as he is followed by Johann Zarco of France during the French Grand Prix's race, in Le Mans, western France, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/David Vincent) AP

Ο Valentino Rossi κρατούσε τη νίκη στα χέρια του στο Λε Μαν, ωστόσο είχε πτώση στον τελευταίο γύρο και ο Maverick Viñales "έκλεψε" τη νίκη.

Ο Maverick Viñales ήταν ο μεγάλος νικητής του GP στο Λε Μαν, εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος του Valentino Rossi στα τελευταία μέτρα του τελευταίου γύρου του αγώνα, με συνέπεια να φτάσει τις τρεις νίκες στη φετινή σεζόν και να προσπεράσει τον ομόσταυλό του στη γενική κατάταξη.

Ο 22χρονος αναβάτης είχε κατακτήσει την pole position το Σάββατο και εκκίνησε από μπροστά. Μαζί με τον Rossi και τον Johann Zarco που επίσης ξεκίνησαν μαζί του στην πρώτη σειρά εκκίνησης, έδωσαν αρκετές μάχες για την κορυφή.

Αρχικά ο Γάλλος με τον Ισπανό και στη συνέχεια οι δύο αναβάτες της Movistar Yamaha έδωσαν μάχη για την πρωτιά, με τον "γιατρό" να μοιάζει πιο κοντά στην κατάκτησή της. Ένα λάθος στα μέσα του τελευταίου γύρου, όμως, τον οδήγησε σε πτώση και εγκατάλειψη του αγώνα, με τον Viñales να εκμεταλλεύεται την καταστροφή του Ιταλού και να νικάει.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Zarco με Monster Yamaha Tech 3, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa με Repsol Honda, αφού ο ομόσταυλός του Marc Marquez που κρατούσε την 4η θέση, είχε κι αυτός πτώση και εγκατάλειψη.

Τα αποτελέσματα του GP Λε Μαν

GP Λε Μαν: Ο Rossi... χάρισε τη νίκη στον Viñales

Photo credits: AP Photo/David Vincent

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ