MOTOGP

GP Ισπανίας: O παλιός, καλός Lorenzo!

GP Ισπανίας: O παλιός, καλός Lorenzo!

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha και δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατατρόπωσε τους αντιπάλους του και σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη στο GP της πατρίδας του.

Θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του ο Jorge Lorenzo επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό (από τις 12 Οκτωβρίου του 2014, Motegi) μπαίνοντας δυναμικά στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha που τη Δευτέρα (4/5) κλείνει τα 27 του χρόνια πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση δείχνοντας από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Με αυτοπεποίθηση στα ύψη και με εντυπωσιακό γυρολόγιο κατάφερε νωρίς νωρίς να εξασφαλίσει σημαντική διαφορά από τους διώκτες του και να κόψει το… βήχα στους αντιπάλους του. Έκανε εκπληκτική εκκίνηση και μέσα σε λίγους γύρους... εξαφανίστηκε από τον Marquez που όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να διατηρήσει την επαφή του.

Για την ιστορία, αυτή ήταν η 34η νίκη του “Por Fuera” στη μεγάλη κατηγορία, η 55η συνολικά στην καριέρα του στα GP και η 5η στη Jerez (3η στην κορυφαία κατηγορία).

“Αισθανόμουν πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα, ειδικά στο φρενάρισμα… Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στις νίκες μετά από καιρό και μάλιστα σε έναν αγώνα ξεχωριστό”, σημείωσε μετά το τέλος ο Lorenzo.

Ηρωική εμφάνιση που συνοδεύτηκε από τη 2η θέση πραγματοποίησε ο Marc Marquez. Ο πιτσιρικάς αν και τραυματίας (σπασμένο το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού στο οποί τοποθετήθηκε πλάκα τιτανίου πριν από μία εβδομάδα) κατάφερε με μαεστρία να ελέγξει τη διαφορά του από τον Valentino Rossi που ήλπιζε να επαναλάβει κάτι ανάλογο με τον αγώνα της Αργεντινής. Στον 20ο -από τους 27- γύρο είδε τον Ιταλό πολυπρωταθλητή να έχει πλησιάσει στα 1,1” αλλά σε εκείνο το σημείο βρήκε τη δύναμη να ανεβάσει ρυθμό και να αποφύγει τις περιπέτειες.

“Είμαι χαρούμενος με τη 2η θέση. Πριν από μια εβδομάδα ήμουν στο νοσοκομείο… Δεν ήταν τόσο ο πόνος στο δάχτυλο, όσο στο δεξί χέρι που με ταλαιπώρησε αρκετά”, είπε ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Η δήλωσή του προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχίες καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Repsol Honda στερείται των υπηρεσιών του Dani Pedrosa που αναρρώνει από επέμβαση για την αντιμετώπιση του συνδρόμου arm-pump.

Ο Rossi από την πλευρά του προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Marquez υπολογίζοντας πως από κάποιο σημείο και έπειτα ο μικρός θα χάσει έδαφος λόγω του τραυματισμού του, αλλά στους τελευταίους γύρους, όταν ξεκίνησαν τα γλιστρήματα, πρυτάνευσε η λογική. Με την 3η θέση, μάλιστα, έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τις 200 παρουσίες στο βάθρο, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη στα GP.

“Δυστυχώς έχασα αρκετό χρόνο στην αρχή προσπαθώντας να περάσω τον Pol Espargaro… Μετά προσπάθησα, πίεσα αλλά προς το τέλος τα λάστιχα είχαν φθαρεί και έκαναν δύσκολο το χειρισμό της μοτοσυκλέτας, οπότε σε εκείνο το σημείο είπα αρκετά. Θα τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά”, σχολίασε ο Ιταλός σούπερ σταρ.

Μοναχικό αγώνα έκανε και ο Cal Crutchlow τερματίζοντας στην 4η θέση, με τον Pol Espargaro να ακολουθεί.

Ο Andrea Iannone τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση όπου από 2ος βρέθηκε προσωρινά στην 11η θέση μετά από λίγες στροφές. Τελικά ανέκαμψε, αλλά δε μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο.

Ο Aleix Espargaro έφερε την Suzuki στην 7η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Bradley Smith. Στην 9η τερμάτισε ο Andrea Dovizioso που για πρώτη φορά φέτος έμεινε εκτός βάθρου. Ο αγώνας του Ιταλού καταστράφηκε στον 2ο γύρο όταν έκανε το λάθος στα φρένα και βγήκε εκτός πίστας. Δεν έπεσε, αλλά βρέθηκε στην 25η θέση να κυνηγά ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη, αλλά κατάφερε στο τέλος να μπει στη δεκάδα και να πάρει πολύτιμους βαθμούς διατηρώντας τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Yonny Hernandez.

GP Ισπανίας: O παλιός, καλός Lorenzo!

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ