MOTOGP

GP INDY - QP: O Marquez ταχύτερος από τη σκιά του

09 GP Alemania, circuito de Sachsenring, 9 a 12 de julio de 2015. MotoGP; mgp; motogp
09 GP Alemania, circuito de Sachsenring, 9 a 12 de julio de 2015. MotoGP; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. PARA CUALQUIER USO CONTACTAR: REPSOL-MEDIA [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2015

Ο Ισπανός, Marc Marquez, ήταν σαρωτικός στη μάχη της pole position της Ινδιανάπολης, καθώς ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε το 1-2 της Honda.

Ο Marc Marquez συνέχισε την ολομέτωπη αντεπίθεσή του στη μάχη του φετινού τίτλου του MotoGP, κατακτώντας με την ανίκητη σήμερα Honda RC213V την 5η φετινή του pole position στον 10ο αγώνα της σεζόν, στο Grand Prix της Ινδιανάπολης.

Ο Ισπανός, τον οποίο χωρίζουν 65 βαθμοί από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Valentino Rossi, έκανε έναν εξωπραγματικό γύρο -στο 1:31.884- έντεκα κιόλας λεπτά πριν τελειώσουν οι δοκιμές κατάταξης στην θρυλική αμερικανική πίστα. Κανείς άλλος, μέχρι την καρό σημαία, δεν κατάφερε να πέσει κάτω από το 1:32.

Ο Dani Pedrosa σύντομα μετά τον ασύλληπτο χρόνο του συμπατριώτη του παρέταξε τη δεύτερη εργοστασιακή Honda στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, και απλά στο τέλος μείωσε τη διαφορά του από τον MM93 στα 0,171 δευτ. Ο Ισπανός είπε ότι αν απέφευγε ένα λάθος θα ήταν πιο κοντά στον Marquez.

Ο Jorge Lorenzo με την πρώτη εκ των δύο εργοστασιακών Yamaha M1 κατάφερε να πλησιάσει μόλις στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου τον Marquez με τον τελευταίο του γρήγορο γύρο, στην εκπνοή των κατατακτήριων - και μάλιστα οριακά κέρδισε, για 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου, τον εντυπωσιακό Cal Crutchlow της LCR Honda.

Ο Valentino Rossi φάνηκε να μην βρίσκει λύσεις στον προβληματισμό που είχε στις ελεύθερες δοκιμές και περιορίστηκε στην τρίτη σειρά της εκκίνησης. Τη δεύτερη θα συμπληρώσουν, δίπλα στον Crutchlow, οι Danilo Petrucci (Pramac Ducati) και Bradley Smith (Tech3 Yamaha). Μάλιστα, ο Petrucci κέρδισε τις εργοστασιακές Ducati, καθώς ο Andrea Iannone έγραψε τον 7ο χρόνο και ο Andrea Dovizioso τον 10ο.

GP INDY - QP: O Marquez ταχύτερος από τη σκιά του

"Ο αγώνας αύριο θα είναι δύσκολος, διότι είναι υψηλός ο ρυθμός φθοράς των ελαστικών» είπε στο parc ferme o Marc Marquez. «Ο Jorge και ο Dani έχουν πολύ καλό ρυθμό [στη συστοιχία γύρων του αγώνα], αλλά πιστεύω ότι ο Jorge θα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσω".

Από την πλευρά του, ο Lorenzo είπε: "Σε αυτή την πίστα η στρατηγική μου ήταν δύσκολη. Ίσως στο δεύτερο διαδοχικό γύρο είναι καλύτερη η αίσθηση. Είχαμε τρία λάστιχα και βελτίωσα τον γύρο μου με το τρίτο. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε κάποιες ρυθμίσεις στη μοτοσικλέτα στο warm-up για να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι".

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Andy Cowell: Ο "εγκέφαλος" του κορυφαίου κινητήρα της F1

Χρόνια πολλά Fernando

Πως ο Vettel έφτασε στη νίκη στην Ουγγαρία

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ