MOTOGP

GP Ιαπωνίας - QP: Colpo grosso από τον Rossi!

GP Ιαπωνίας - QP: Colpo grosso από τον Rossi!
MILAGRO

O Ιταλός πολυπρωταθλητής πήρε την pole στο Motegi, με τους Marc Marquez - Jorge Lorenzo να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά του γκριντ.

O Valentino Rossi έκανε το… θαύμα του στις κατατακτήριες δοκιμές του ιαπωνικού Grand Prix στο Motegi παίρνοντας την pole position χάρη στο 1:43.954 που σημείωσε λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας. Μια πολύ σημαντική pole που ήρθε μέσα στο “σπίτι” της Honda σε μια κρίσιμη στιγμή του Πρωταθλήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Είναι φανταστικό αποτέλεσμα. Είναι η τρίτη μου pole για φέτος - ένας καλός αριθμός. Δυσκολευτήκαμε αρκετά αυτό το 2ήμερο με τις ρυθμίσεις και επιπλέον με ταλαιπωρεί μια ίωση. Πριν το FP4 κάναμε καλή δουλειά και βρήκαμε καλή ισορροπία. Έκανα έναν πολύ καλό γύρο και όταν είδα το χρόνο μουν ήμουν πολύ χαρούμενος. Είναι σημαντικό να ξεκινάς από την pole”, σχολίασε ο Doctor που έφτασε τις 64 pole positions συνολικά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας τους Marquez - Lorenzo!

Δεύτερος ήταν ο Marc Marquez που η αλήθεια είναι πως έδειχνε φαβορί για να εκκινήσει από την πρώτη θέση του γκριντ. Ωστόσο στις τελευταίες γρήγορες προσπάθειές του είχε θέματα. Στην πρώτη, ακολουθώντας τον Rossi και όντας ελάχιστα ταχύτερος από αυτόν, πέρασε τα όρια της πίστας, με αποτέλεσμα ο Doctor να γράψει τον καλύτερο χρόνο και να περάσει επικεφαλής της κατάταξης, ενώ στη δεύτερη έκοψε ταχύτητα περνώντας από το σημείο που είχε πέσει ο Cal Crutchlow και υπήρχαν κίτρινες σημαίες.

Αισθάνομαι πολύ καλά αυτό το ΣΚ, πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Τη δεύτερη φορά που βγήκα στην πίστα, στον πρώτο μου γρήγορο γύρο έκανα ένα μικρό λάθος και στη δεύτερη είδα κίτρινες σημαίες για τον Crutchlow. Ίσως μπορούσα να πιέσω λίγο παραπάνω αλλά βλέποντας τα ατυχήματα του Dani και του Jorge σκέφτηκα πως ήταν καλύτερα να προσέχω”, δήλωσε ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Jorge Lorenzo που το πρωί, κατά το FP3, είχε άσχημη πτώση από highside με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αρχικά στην κλινική της πίστας και εν συνεχεία με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Παρ’ όλα αυτά επέστρεψε… δριμύτερος και καταφέρνοντας μάλιστα να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά του γκριντ.

Για να είμαι ειλικρινής φοβήθηκα κατά την προσγείωση. Νόμιζα πως χτύπησα στο αριστερό πόδι, αλλά ήταν ένα μυϊκό πρόβλημα. Πονούσα πολύ αλλά οι γιατροί έκαναν εξαιρετική δουλειά. Στη μοτοσυκλέτα, η αδρεναλίνη και τα παυσίπονα σε κάνουν να ξεχνάς τον πόνο και κατάφερα να κάνω έναν εξαιρετικό χρόνο. Δεν ήταν αρκετός για να μου δώσει την pole αλλά καλός αν αναλογιστώ την πρωϊνή μου ‘πτήση’”, σχολίασε ο Ισπανός.

Από τη δεύτερη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν οι Andrea Dovizioso (Ducati), Cal Crutchlow (LCR Honda) και Aleix Espargaro (Suzuki). Maverick Vinales (Suzuki), Hector Barbera (Ducati) και Pol Espargaro (Tech3 Yamaha) συνθέτουν την εικόνα της τρίτης σειράς.

Ο Eugene Laverty που είχε άσχημη πτώση την Παρασκευή στο FP2 και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο συμμετείχε κανονικά στις κατατακτήριες δοκιμές σημειώνοντας τον 19ο χρόνο. Σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη του Dani Pedrosa, ο οποίος επέστρεψε στη Βαρκελώνη όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση στη δεξιάτου κλείδα την οποία και έσπασε στο FP2 , Hiroshi Aoyama, o Ιάπωνας αναβάτης αρκέστηκε στην 22η και τελευταία θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ο Pedrosa επιστρέφει Ισπανία, ο Laverty στο νοσοκομείο (video)
VIDEO: Σοκάρουν τα στοιχεία τηλεμετρίας του ατυχήματος του Baz
GP Ιαπωνίας - FP1 & FP2: Ταχύτερος ο Lorenzo, σοκ με Pedrosa
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ