MOTOGP

GP Αυστρίας - QP: Μαθήματα... Ιταλικών!

GP Αυστρίας - QP: Μαθήματα... Ιταλικών!

Ιταλική κυριαρχία στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Spielberg με τον Andrea Iannone να "κλέβει" τη μπουκιά από το στόμα του καλού του φίλου Valentino Rossi σε νεκρό χρόνο. Τρίτος ήταν ο Andrea Dovizioso.

Συναρπαστική εξέλιξη είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Αυστριακού GP στην πίστα του Spielberg (Red Bull Ring) με τη μάχη για την pole position να κρίνεται σε νεκρό χρόνο. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Andrea Iannone με την Ducati.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Το πόσο αμφίρροπη ήταν η μάχη για την κατάκτηση της pole position αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλαξε τρεις φορές χέρια με την καρό σημαία να έχει πέσει και τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί!

Έτσι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Dovizioso που βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης, είδε τον Rossi πρώτα και μετά τον Iannone, ο οποίος έχει τραυματιστεί στα πλευρά, να βελτιώνουν το χρόνο του και να τον "ρίχνουν" στην τρίτη θέση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Για τον Iannone, που από του χρόνου θα αγωνίζεται με την ομάδα της Suzuki, είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του που θα εκκινήσει αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από την πρώτη θέση του γκριντ, μετά το ιταλικό GP του 2015. Παράλληλα, αυτή είναι η δεύτερη pole position της Ducati στο φετινό Πρωτάθλημα. Είχε προηγηθεί αυτή του Dovizioso στο Assen.

Πίσω από την ιταλική τριάδα πλασαρίστηκε η ισπανική... αρμάδα των Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Maverick Vinales.

Για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα καθώς το πρωί κατά τη διάρκεια του FP3 είχε άσχημη πτώση -λίγο έλειψε, μάλιστα, να πέσει πάνω στον ομόσταβλό του, Dani Pedrosa-, με αποτέλεσμα να υποστεί εξάρθρωση αριστερού ώμου.

Ο Ισπανός κατάφερε να βάλει σχεδόν αμέσως τον ώμο στη θέση του και μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις σε κοντινό νοσοκομείο και εν συνεχεία οι γιατροί του άναψαν το πράσινο φως να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Από την τρίτη σειρά του γκριντ θα εκκινήσουν οι Cal Crutchlow, Scott Rdding και Aleix Espargaro. Απογοήτευσε ο Dani Pedrosa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER:

GP Αυστρίας - FP1 & FP2: Η μεγάλη ευκαιρία της Ducati

Μια ανάσα από τον Doohan o Marquez

Γύρους επίδειξης θα κάνει η KTM στο Spielberg

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ