MOTOGP

GP Aragon - RACE: Κυριαρχία Lorenzo

GP Aragon - RACE: Κυριαρχία Lorenzo

Ο Jorge Lorenzo επέστρεψε στις νίκες στην πίστα του Aragon και μείωσε στους 14 βαθμούς τη διαφορά του από τον Valentino Rossi που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Δεύτερος ο Dani Pedrosa, πτώση για Marc Marquez.

Ο Jorge Lorenzo επέστρεψε στις νίκες στην πίστα του Aragon και μείωσε στους 14 βαθμούς τη διαφορά του από τον Valentino Rossi που τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Dani Pedrosa που έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του στη μεγάλη κατηγορία. Στο τέλος, μάλιστα, ο Lorenzo έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον ευχαριστήσει για τους βαθμούς που “έκοψε” από τον Doctor. Ο Pedrosa, βέβαια, δεν είχε καμία πρόθεση να δώσει χείρα βοηθείας στον μέχρι πριν λίγα χρόνια άσπονδο εχθρό του.

Σε μια δύσκολη γι' αυτόν χρονιά λόγω του θέματος με το arm-pump που τον άφησε εκτός για κάποιους αγώνες, ο 29χρονος αναβάτης της Repsol Honda έψαχνε μια τέτοια εμφάνιση για να τονώσει το ηθικό του και να δείξει ότι έχει επιστρέψει πιο δυνατός από την περιπέτειά του.

Με τον Lorenzo να έχει βάλει τις βάσεις για την 6η του φετινή νίκη (39η στη μεγάλη κατηγορία και 60η συνολικά στην καριέρα του) από νωρίς και τον Marc Marquez να προσθέτει ακόμα ένα DNF -το 5ο!- στην φετινή του πορεία, πέφτοντας και εγκαταλείποντας πριν συμπληρωθεί ο δεύτερος γύρος, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ο Iannone που αγωνιζόταν τραυματίας (εξάρθρωση ώμου), από ένα σημείο και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Pedrosa - Rossi με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος.

Οι πέντε τελευταίο γύροι ήταν συναρπαστικοί - από τους καλύτερους που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια-, με δυο αναβάτες-καμικάζι που δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Τρομερές μάχες, με τον Rossi να επιτίθεται από εσωτερική, από εξωτερική, να δοκιμάζει διάφορα τρικς, αλλά τον Pedrosa να έχει τις απαντήσεις. Και λίγες στροφές πριν το τέλος, εκεί που ο Doctor εξαπέλυσε την τελική του επίθεση, παρουσίασε ένα αγωνιστικό πρόσωπο που καιρό είχε να μας δείξει. Δεν το έβαλε κάτω, διεκδίκησε και πήρε αυτό που ήθελε με αποφασιστικότητα και γενναιότητα.

Προσπάθησα τα πάντα, αλλά ο Dani είχε σε όλα τις απαντήσεις”, θα πει μετά την πτώση της καρό σημαίας ο Rossi που ήθελε τους επιπλέον 4 βαθμούς που δίνει η δεύτερη θέση γιατί εδώ που έχουμε φτάσει με τις ισορροπίες να είναι πολύ λεπτές, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Πρωτάθλημα του 2006. Αυτό που πήρε ο Nicky Hayden με πέντε βαθμούς διαφορά, τους οποίους είχε “κόψει” από τον Ιταλό ο Toni Elias, στην εμφάνιση της ζωής του στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην πίστα του Estoril, πανηγυρίζοντας τη μία και μοναδική νίκη του στη μεγάλη κατηγορία με μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον Rossi…

Φεύγοντας από το Aragon και με τέσσερις αγώνες (και 75 διαθέσιμους βαθμούς) να απομένουν για την ολοκλήρωση του συναρπαστικού Πρωταθλήματος, ο Ιταλός πολυπρωταθλητής προηγείται με 14 βαθμούς του Lorenzo.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Iannone, με τον Andrea Dovizioso να ακολουθεί στην πέμπτη, έχοντας όμως 17” διαφορά από τον ομόσταβλό του.

Ο Aleix Espargaro με τη Suzuki, ήταν έκτος, επικρατώντας των Cal Crutchlow - Bradley Smith. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Pol Espargaro και ο Yonny Hernandez.

Επόμενος σταθμός, η πίστα του Motegi, στην Ιαπωνία, στις 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε στο Car and driver:

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ