MOTOGP

GP Aragon - QP: Τους ισοπέδωσε ο Marquez

GP Aragon - QP: Τους ισοπέδωσε ο Marquez
PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA, ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. REPSOL- REPSOLMEDIA REPSOLMEDIA; [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2016

Ο Marc Marquez κατέκτησε την pole position στο GP της Αραγονίας, κυριαρχώντας φανερά στις δοκιμές για τέταρτη σερί χρονιά σε αυτήν την πίστα.

Χωρίς αντίπαλο ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος διέλυσε τον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες και για τέταρτη συνεχή χρονιά θα ξεκινήσει τον αγώνα στην πίστα του Aragon από την pole position.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

“Είναι απίστευτα γρήγορος! Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά για να προσπαθήσουμε να τον πιάσουμε στον αγώνα”.

Ο Maverick Vinales, μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση, εξηγεί το φαινόμενο Marc Marquez.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

O πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος φρόντισε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του Q2 να κόψει το βήχα στους συναδέλφους του και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στη Motorland Aragon. Ο Ισπανός εξασφάλισε την pole position χάρη στο 1:47.117 που σημείωσε μόλις στον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο!

Εκεί κάπου η σεμνή τελετή έλαβε τέλος παρά το γεγονός ότι υπήρχε ακόμα πολύς χρόνος, καθώς δεν υπήρχε αναβάτης που να μπορέσει να πλησιάσει την επίδοσή του, πόσο μάλλον να τον απειλήσει για την pole.

GP Aragon - QP: Τους ισοπέδωσε ο Marquez

O Vinales, που ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη δεύτερη θέση, ήταν 0.631” πιο αργός, με τον Jorge Lorenzo που εξασφάλισε στο τέλος την παρουσία του στην πρώτη σειρά του γκριντ, να είναι 30 χιλιοστά πιο αργός από τον αναβάτη που θα τον διαδεχθεί του χρόνου στη Yamaha.

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Andrea Dovizioso με τη Ducati, με τους Cal Crutchlow - Valentino Rossi να συμπληρώνουν τη δεύτερη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

Ακολούθησαν ο Dani Pedrosa, o Aleix Espargaro και ο Danilo Petrucci.

Πτώσεις στο τέλος είχαν τόσο ο Crutchlow όσο και ο Pedrosa με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Ξεκάθαρο φαβορί

Ο Marquez δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Δεν είναι μόνο ο τρόπος με τον οποίο πήρε την 64η pole position της καριέρας του –τόσες έχει και ο JL99- και τέταρτη συνεχόμενη στην Motorland Aragon, αλλά και ο εντυπωσιακός ρυθμός αγώνα που έδειξε στις ελεύθερες δοκιμές και παρά την άσχημη πτώση που είχε στο επεισοδιακό FP3.

“Η Honda δουλεύει πολύ καλά και ο Marc έχει φτάσει σε ένα απίστευτο επίπεδο”, ήταν το σχόλιο του Lorenzo μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. O “Por Fuera” που έχει φύγει με το τρόπαιο του νικητή στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στη συγκεκριμένη πίστα υστερεί σημαντικά σε ρυθμό αγώνα, πράγμα που παραδέχεται και ο ίδιος.

VALENTINO ROSSI ITA
MOVISTAR YAMAHA MotoGP
YAMAHA
MotoGP
 GP Aragon 2016 (Circuit Motorland Aragon)
23-25/09.2016  
photo: MICHELIN
VALENTINO ROSSI ITA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA MotoGP GP Aragon 2016 (Circuit Motorland Aragon) 23-25/09.2016 photo: MICHELIN PSP/LUKASZ SWIDEREK

Σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά στο ρυθμό αγώνα είναι ο Rossi, που είχε και αυτός πτώση το πρωί κατά την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Στο FP4 ο Ιταλός ήταν δεύτερος, αλλά 0.746” πίσω από τον ΜΜ93. Το έργο του Doctor που θέλει να κλείσει τη διαφορά (43 βαθμοί) που τον χωρίζει από τον Ισπανό θα είναι πολύ δύσκολο την Κυριακή...

Φθηνά τη γλίτωσαν!

Ατυχήματα που κόβουν την ανάσα σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του FP3. Ειδικά σε δύο περιπτώσεις είναι θαύμα που οι εμπλεκόμενοι αναβάτες δεν έπαθαν τίποτα.

Στην πρώτη περίπτωση ο Pol Espargaro χάνει το μπροστινό της M1 στη στροφή 2, πέφτει και η μοτοσυκλέτα του που σέρνεται ανεξέλεγκτη στο έδαφος παρασέρνει και διαλύει την Ducati του Danilo Petrucci την ώρα που αυτός άφηνε το pitlane και παρά την προσπάθειά του να την αποφύγει!

Η δεύτερη ήταν εξίσου δραματική και ακόμα πιο τρομακτική. Ο Nicky Hayden που αγωνίζεται στη θέση του τραυματία Jack Miller, πέφτει στη στροφή 14 και λίγα δευτερόλεπτα διαφορά στο ίδιο σημείο πέφτουν ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro.

Οι μοτοσυκλέτες τους ανεξέλεγκτες σέρνονται προς το σημείο που βρίσκονται ο Hayden, η μοτοσυκλέτα του και οι άνθρωποι της πίστας που έχουν σπεύσει στο μέρος που κείτεται η Honda της EG 0,0 Marc VDS για να την απομακρύνουν! Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Aragon Grand Prix @ TV

Κυριακή 25/9

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE Sport 5 HD)

Moto2 RACE: 13:20GR (OTE Sport 5 HD)

MotoGP RACE: 15:00GR (OTE Sport 5 HD)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Με χρώμα ελληνικό το FIA Hill Climb Masters
Οι προκλήσεις της Motorland Aragon
GP Aragon - FP1 & FP2: Pedrosa και Honda τον πρώτο λόγο
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ