MOTOGP

FP3: Αντεπίθεση Marquez

FP3: Αντεπίθεση Marquez

Με τον ήλιο να φέρνει χαμόγελα στους αναβάτες του MotoGP στη γερμανική πίστα, ο Marc Marquez δοκίμασε το νέο πλαίσιο το πρωί του Σαββάτο στο Sachsenring και κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της κατάταξης.

Με τον ήλιο να φέρνει χαμόγελα στους αναβάτες του MotoGP στη γερμανική πίστα,ο Marc Marquez δοκίμασε το νέο πλαίσιο το πρωί του Σαββάτο στο Sachsenring και κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της κατάταξης. Απογοητευτικός ήταν ο συμπατριώτης του Jorge Lorenzo που βρέθηκε μόλις στην 15η θέση και θα χρειαστεί να περάσει από τις Κατατακτήριες 1!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Το πρωί του Σαββάτου στην πίστα του Sachsenring είχαμε δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες με τον Marc Marquez στην κορυφή και τον Ισπανό της Yamaha να κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω στο παιχνίδι του τίτλου. Ο ήλιος σήμερα έφερε χαμόγελα στους αναβάτες στη γερμανική πίστα εκτός από αυτούς της Yamaha που δεν δείχνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Δεδομένων πάντως των παρόμοιων επιδόσεών τους την Παρασκευή τα πράγματα είναι πού δύσκολα γι' αυτούς στο Sachsenring.

Με τις βελτιωμένες συνθήκες και τη θερμοκρασία στους 13,9°C οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν σχεδόν άμεσα στη Γερμανία. Όπως πάντα οι κατατακτήριες δύο σταδίων έκαναν το τέλος του FP3 σχετικά δραματικό με τους αναβάτες να πιέζουν στο όριο για μία θέση στην πρώτη δεκάδα. Πιο γρήγορος το πρωί του Σαββάτου ήταν ο «Βασιλιάς του Sachsenring», ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:21.552 για να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Ο Marquez χρησιμοποίησε και ένα νέο πλαίσιο κατά τη διάρκεια του FP3 αλλά ο ταχύτερος χρόνος του ήρθε με το τρέχων που χρησιμοποίησε και στον αγώνα στο Assen.

Για μία ακόμα φορά ο Andrea Iannone (Ducati Team) ήταν στην κορυφή των Ducati και η ταχύτερη προσπάθειά του ήταν μόλις 0.107 s πιο αργή από αυτή του Marquez. Σε αντίθεση με το Assen, ο Iannone θα ξεκινήσει από όποια θέση πετύχει στο Q2. Στατιστικά η Ducati δεν τα πάει και πολύ καλά στη Γερμανία, αλλά ο Iannone δείχνει ότι έχει το ρυθμό να κάνει την Desmosedici GP να δουλεύει παντού.

Μετά την πρωτοπορία στις ελεύθερες της Παρασκευής, ο Maverick Vinales (Team Suzuki Ecstar) κράτησε το ρυθμό του και το πρωί του Σαββάτου και τερμάτισε στην 3η θέση. Ο Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση και το 1:21.880 ήταν μόλις 0.060 s πιο αργό από τον χρόνο του Vinales. Με τα πράγματα να είναι δραματικά για την Yamaha την Παρασκευή με κανέναν αναβάτη εντός δεκάδας, οι καλές καιρικές συνθήκες κάπως βελτίωσαν τα πράγματα με τον Pol Espargaro (Monster Yamaha Tech 3) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Οι Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Aleix Espargaro (Team Suzuki Ecstar), Hector Barbera (Avintia Racing), Andrea Dovizioso (Ducati Team) και Yonny Hernandez (Pull & Bear Aspar Ducati Team) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Οι πρώτοι έξι μάλιστα είναι σε διαφορές μικρότερες του 0.3 s μεταξύ τους οπότε η μάχη για την pole αναμένεται συναρπαστική στο Sachsenring.

Στις πτώσεις σήμερα πρωταγωνιστής ήταν ο Cal Crutchlow (LCR Honda) που έπεσε στην πρώτη στροφή αλλά ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver:

GP Sachsenring - FP2: Κορυφή ο Vinales, εκτός 10ας η Yamaha
GP Sachsenring - FP1: Iannone και βροχή
Με Zarco - Folger η Tech 3 το 2017
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ