MOTOGP

Φοβερός και τρομερός Marquez!

03 Austin 7, 8, 9 y 10 de abril de 2016; circuito COTA, Texas; Motogp; mgp; motogp
03 Austin 7, 8, 9 y 10 de abril de 2016; circuito COTA, Texas; Motogp; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. PARA CUALQUIER USO CONTACTAR CON: REPSOL MEDIA SERVICE [email protected] JAIME OLIVARES-REPSOL GGPP 2016

Ο Marc Marquez ήταν εξαιρετικός και πήρε εύκολα τη νίκη στο GP Austin. Της… κακομοίρας στον αγώνα με πολλές πτώσεις λόγω μπροστινού.

Σε μια από τις πλέον απαιτητικές πίστες του Πρωταθλήματος ο Marc Marquez ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακός. Στο Circuit of the Americas, εκεί όπου το 2013 σημείωσε την παρθενική του pole position στη μεγάλη κατηγορία και εν συνεχεία την πρώτη του νίκη, έδωσε άλλη μια εκπληκτική παράσταση φτάνοντας στην 52η νίκη της καριέρας του - 26η στην κορυφαία κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη πίεση από τους αντιπάλους του ο 23χρονος τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πανηγύρισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στο Austin. Και πλέον μετά από τρεις αγώνες οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος έχοντας, μάλιστα, δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στη δεύτερη θέση χωρίς να είναι σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό του συμπατριώτη του ήταν ο Jorge Lorenzo. Είχε προσαρμοστεί στην ιδέα ότι δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει τον MM93 και ο βασικός στόχος σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο τερματισμός σε μια θέση που οδηγούσε στο βάθρο. Και τα κατάφερε παρά το γεγονός ότι στον πρώτο κιόλας γύρο χρειάστηκε δύο φορές να αποφύγει τις κακοτοπιές σε λάθη που έκανε μη μπορώντας να φρενάρει έγκαιρα. Η μέρα δεν είχε ξεκινήσει καλά για τον αναβάτη της Yamaha καθώς στο warm-up είχε πτώση από μπροστινό που επηρέασε την εμπιστοσύνη του…

Στην τρίτη θέση χωρίς να απειλήσει και να απειληθεί τερμάτισε ο Andrea Iannone που ευνοήθηκε και από τις πτώσεις που σημειώθηκαν και κέρδισε θέσεις. Μετά από δύο DNF και το τραγικό λάθος στην Αργεντινή ο Ιταλός επέστρεψε δριμύτερος ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Σίγουρα δεν ήταν από τους καλύτερους αγώνες που έχουμε παρακολουθήσει και μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι πολλοί είναι εκείνοι που τον έχουν ήδη διαγράψει από το σκληρό δίσκο του εγκεφάλου τους. Από τον Valentino Rossi που έπεσε και εγκατέλειψε μόλις στον 2ο γύρο, όταν έχασε το μπροστινό, μέχρι τον Andrea Dovizioso, τον πιο άτυχο και με διαφορά αναβάτη μέχρι στιγμής, που ενώ βρισκόταν στο κυνήγι της 2ης δεύτερης θέσης, βγήκε νοκ-άουτ από την ακυβέρνητη RC213V του Dani Pedrosa που σερνόταν στο έδαφος!

Ήταν στα φρένα της στροφής 1 που ο Pedrosa έχασε το μπροστινό, έπεσε και η μοτοσυκλέτα του παρέσυρε εκτός την Ducati του Dovizioso που είχε μπει στη στροφή. Δεν ήταν πάνω σε κάποια μάχη ή σε απόπειρα προσπέρασης, όπως στην Αργεντινή που τον έβγαλε έξω ο ομόσταβλός του στην προτελευταία στροφή πριν τον τερματισμό. Απλά ο Ιταλός βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Ο Pedrosa που αμέσως έσπευσε πάνω από τον συναθλητή του για να απολογηθεί, επέστρεψε στον αγώνα για να εγκαταλείψει λίγους γύρους αργότερα και να επισκεφθεί το γκαράζ της Ducati για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη στον Dovi και να ζητήσει συγνώμη από τον ίδιο και την ομάδα του. Από μπροστινό έπεσαν επίσης και οι Crutchlow - Smith στη στροφή 11, αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν και να τερματίσουν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Από κει και πέρα ο αγώνας είχε πολύ καλή εξέλιξη για την Suzuki που είδε τους αναβάτες της να πλασάρονται σε πολύ καλές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο Maverick Vinales τερμάτισε τέταρτος, με τον Aleix Espargaro να είναι πέμπτος. Ο Scott Redding με τη “δορυφορική” Ducati ήταν έκτος, ακολουθούμενος από τον Pol Espargaro. O Michele Pirro τερμάτισε στην όγδοη θέση, μπροστά από τους Hector Barbera, Stefan Bradl και Alvaro Bautista.

Τα MotoGP έρχονται Ευρώπη για τον πρώτο από τους τέσσερις συνολικά αγώνες που θα διεξαχθούν επί ισπανικού εδάφους. Πρώτη στάση, η Ανδαλουσία και η πανέμορφη πίστα της Jerez, που φιλοξενεί τον 4ο αγώνα της χρονιάς στις 24 Απριλίου.

Ο Pedrosa στο γκαράζ της Ducati για να ζητήσει συγνώμη…

Από μπροστινό έπεσαν στο ίδιο σημείο, στη στροφή 11, Crutchlow και Smith…

Πρώτο DNF για τον Rossi μετά από πολύ καιρό (28 Σεπτεμβρίου 2014, Aragon)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Austin - QP: O Marquez και πάλι στην pole!
O Rossi και τα... cojones του Lorenzo
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ