MOTOGP

Φοβερός και τρομερός Crutchlow!

Φοβερός και τρομερός Crutchlow!

"Χόρευε" στο βρεγμένο Silverstone o Βρετανός αναβάτης της LCR Honda, Cal Crutchlow φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στην κατάκτηση της pole position.

"Χόρευε" στο βρεγμένο Silverstone o Βρετανός αναβάτης της LCR Honda φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στην κατάκτηση της pole position, μπροστά στους συμπατριώτες του. Δεύτερος ο Valentino Rossi και τρίτος ο Maverick Vinales. Πτώση στο τέλος για τον Marc Marquez και τον Andrea Dovizioso.

Με νωπές τις δάφνες από την παρθενική νίκη της καριέρας του στο βρεγμένο Brno , o Cal Crutchlow έκανε ακόμα ένα… θαύμα, αυτή τη φορά εντός έδρας, στην πίστα του Silverstone , μπροστά στους συμπατριώτες του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο 35χρονος αναβάτης της LCR Honda πήρε μια εκπληκτική pole position κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της -κατά διαστήματα- δυνατής βροχής που έπεφτε, αλλά και του ισχυρού αέρα που έπνεε στην περιοχή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο χρόνος που του έδωσε την pole σημειώθηκε επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q2, την κατάλληλη στιγμή, πριν αυξηθεί η ένταση της βροχής.Δεν ήταν θέμα τύχης, αλλά ικανότητας. Σε αυτόν τον γύρο που του χάρισε την pole, ήταν σαν να οδηγούσε με το μαχαίρι στο στόμα. Τέρμα γκάζι, φλερτάροντας με την πτώση.

Από το πρωί του Σαββάτου ο Βρετανός είχε δείξει τις διαθέσεις του όντας τέταρτος στο FP3 που διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα και τρίτος στο FP4 που έγινε υπό βροχή. “ Είναι ωραίο συναίσθημα και εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Κάναμε καλή δουλειά, ήταν επικίνδυνα εκεί έξω. Είμαι πολύ χαρούμενος”, σχολίασε πανευτυχής μετά το τέλος της διαδικασίας.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Barry Sheene ήταν ο τελευταίος Βρετανός που ξεκίνησε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας από την pole position στο Silverstone, το 1977.

Με εξαιρετική προσπάθεια λίγο πριν το φινάλε του session o Valentino Rossi κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και φαίνεται πως έχει βρει κάτι καλό με το νέο σασί που έχει στη διάθεσή του, ενώ τρίτος ήταν ο Maverick Vinales που στην τελευταία του προσπάθεια έβγαλε εκτός πρώτης σειράς τον Marc Marquez.

Στιγμές αργότερα, ο Ισπανός που παρακολουθούσε απογοητευμένος από μια άκρη της πίστας την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, λόγω πτώσης που είχε δύο λεπτά πριν το τέλος, έχασε άλλη μια θέση, αυτή τη φορά από τον ομόσταβλό του, Dani Pedrosa.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πάντως δείχνει πολύ δυνατός τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο, όπως έδειξε τόσο στο FP3 όσο και στο FP4.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Eugene Laverty στην έκτη θέση της κατάταξης. Ο 30χρονος Βόρειο-Ιρλανδός μάλιστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά του γκριντ αν δεν έπεφτε στη στροφή 12 κατά τη διάρκεια της τελευταίας του προσπάθειας. Λίγο πριν πέσει πάντως βρισκόταν σε ρυθμό pole position όντας ταχύτερος του Crutchlow!

Ακολούθησαν ο Scott Redding και ο Andrea Iannone που είχε ανώδυνη πτώση το πρωί στο FP3 όπου σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.

Μόλις ένατος ήταν ο Jorge Lorenzo, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Andrea Dovizioso που είχε πτώση λίγο πριν το τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Μ. Βρετανίας - FP1 & FP2: "Κυνηγώντας" τον Iannone
To -άγριο- World Rally Car του 2017
Videos από την εκπληκτική νίκη του Cratchlow στο Brno!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ