MOTOGP

Έχασαν το δίκιο τους Rossi και Marquez

17 Malasia 22, 23, 24 y 25 de octubre de 2015; circuito de Sepang.  MotoGP; mgp; motogp
17 Malasia 22, 23, 24 y 25 de octubre de 2015; circuito de Sepang. MotoGP; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. PARA CUALQUIER USO CONTACTAR: REPSOL-MEDIA [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2015

Το σπορ δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και οποιοδήποτε άλλο ομαδικό ή ατομικό άθλημα, όπου «ξεκατινιάζονται» και πιάνονται στα χέρια.

Προσωπικά θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ όσα έγιναν στη Sepang από δύο αναβάτες υψηλού επιπέδου όπως οι εμπλεκόμενοι. Το σπορ, κύριοι, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και οποιοδήποτε άλλο ομαδικό ή ατομικό άθλημα, όπου «ξεκατινιάζονται» στις συνεντεύξεις και πιάνονται στα χέρια την ώρα του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν έχω κρύψει ποτέ πως θεωρώ τον Rossi τον καλύτερο, όπως επίσης και πως ο Marquez είναι ένα αυθεντικό ταλέντο με τεράστιες δυνατότητες. Όσο δίκιο όμως και να έχουν το έχασαν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αποβληθούν και οι δύο από το Πρωτάθλημα και ο τίτλος να δινόταν στον Lorenzo, αν και μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθής. Το γιατί για εμένα είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί κανένας να καταστρέφει τον αγώνα άλλου για να αποδείξει πως είναι πιο γρήγορος, πιο ικανός, πιο μάγκας.

Και εξηγούμαι.

Ο «γιατρός» μεγάλωσε και δεν ανέχεται κάποια πράγματα, όπως το να «παίζει» μαζί του άλλος αναβάτης. Προσέξτε, δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι δεν πειράζουμε τα ιερά και τα όσια, αλλά πρέπει να υπάρχει και σεβασμός. Τα είπε όλα στη συνέντευξη Τύπου, αλλά ο Marquez τον «έγραψε» και ιδού τα αποτελέσματα.

Στις ελεύθερες δοκιμές είχαμε το πρώτο περιστατικό που έχει περάσει στα «ψιλά». Ο Marquez είδε τον Rossi πίσω του στη διαδικασία των τρίτων ελεύθερων δοκιμαστικών τη στιγμή που ήταν σε γρήγορο γύρο. Ο Ισπανός αμέσως έκοψε ταχύτητα για να μην «τραβήξει» τον Ιταλό και όταν αυτός τον προσπέρασε το ίδιο έκανε και ο Rossi. Το αποτέλεσμα ήταν στο τρίτο κομμάτι της πίστας που οι χρόνοι κυμαίνονται στα 38 δευτ. εκείνοι να κάνουν πάνω από ένα λεπτό.

Όμως αυτά γίνονται… λέμε τώρα.

Στον αγώνα, ο Rossi ξεκίνησε καλά, ο Lorenzo που είχε μείνει έκτος «κατάπιε» και τα δύο Ducati σε μια στροφή. Ο Pedrosa ήταν από την αρχή μπροστά, ο Lorenzo ξεπέρασε και το εμπόδιο του Rossi και μετά ο Marquez κάνει λάθος (ήταν λάθος;) και ο Lorenzo μένει μόνος του με τον Pedrosa.

Αμέσως μετά αρχίζει το σόου με προσπεράσεις που κόβουν την ανάσα. O Ισπανός έχει κόψει εμφανέστατα ρυθμό και το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί τον Rossi. Ο Ιταλός τον κοιτάει, του γνέφει, μόνο ζελατίνα δεν ανοίγει για να του φωνάξει «κάνε τον αγώνα σου και μην ασχολείσαι με εμένα». Αλλά ο Ισπανός έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να στερήσει τη δυνατότητα στον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο. Θέλει να εκδικηθεί το ίνδαλμά του. Τι ειρωνεία…

Ο Rossi όμως… έπειτα από τόσα χρόνια να αντιδράσει έτσι; Δεν ξέρω αν ήταν μπουνιά, κλοτσιά, τρικλοποδιά, αλλά με τίποτα δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθεί κατά αυτόν τον τρόπο την ώρα του αγώνα. Δεν μπορείς, κύριε, να περάσεις; Κάτσε τέταρτος και πήγαινε στην έδρα τους (Valencia) πάρε το 10o, αποχώρησε από την ενεργό δράση και βγάλε νέους Rossi από τις ακαδημίες σου.

Αυτόν τον Rossi ξέρω εγώ, αυτόν θέλω να βλέπω, για αυτό τον λατρέψαμε και θα τον λατρεύουμε ό,τι και αν γίνει, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να τα σβήνεις όλα μονομιάς εξαιτίας ενός περιστατικού...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ο "προβοκάτορας" Marquez και το λάθος του Rossi

Θα ξεκινήσει τελευταίος στη Valencia o Rossi

GP Μαλαισίας - RACE: Θρίαμβος Pedrosa, έχασε την ψυχραιμία του ο Rossi (VIDEOS)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ