MOTOGP

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Pedrosa, κάζο του Rossi σε Lorenzo

17 Malasia 22, 23, 24 y 25 de octubre de 2015; circuito de Sepang.  MotoGP; mgp; motogp
17 Malasia 22, 23, 24 y 25 de octubre de 2015; circuito de Sepang. MotoGP; mgp; motogp PROHIBIDA LA REPRODUCCION EN CUALQUIER MEDIO QUE NO SEA PRENSA ESCRITA O WEB. PROHIBIDO EL USO PARA PUBLICIDAD SIN CONSENTIMIENTO ESCRITO DEL AUTOR Y PROPIETARIO. PARA CUALQUIER USO CONTACTAR: REPSOL-MEDIA [email protected] JAIME OLIVARES GGPP 2015

Ο Dani Pedrosa θα ξεκινήσει από την pole position στη Sepang με τον Marquez δεύτερο και τον Rossi να αφήνει εκτός πρώτης σειράς τον Lorenzo.

Ήταν ένα γεμάτο 15λεπτο. Ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στη Sepang μπορείς εύκολα παρακολουθώντας από την tv να αισθανθείς την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Valentino Rossi προς τον Marc Marquez.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Το Q2 εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο με τον Dani Pedrosa να διαλύει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια και με το εκπληκτικό 1:59.053 να παίρνει την πρώτη του pole position για φέτος (46η στην καριέρα του, 28η στη μεγάλη κατηγορία).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ QP

Είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος αναβάτης της Repsol Honda θα ξεκινήσει αγώνα από την πρώτη θέση του γκριντ μετά από σχεδόν 16 μήνες (από τις 15 Ιουνίου του 2014 στην Catalunya, για την ακρίβεια).

Ήταν μια εντυπωσιακή παράσταση από τον Ισπανό που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατός και στο FP4 όπου είχε το καλύτερο γυρολόγιο από όλους. Το γεγονός ότι έχει μείνει αμέτοχος σε όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό που έχει “στηθεί” στη Sepang, ίσως λειτουργήσει προς όφελός του. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως πως ο Pedrosa έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων στη Μαλαισία (νίκες το 2012 και το 2013).

Δεύτερος σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Pedrosa, ήταν ένα από τα πρόσωπα των ημερών, ο Marc Marquez. Ο πιτσιρικάς, μάλιστα, πρωταγωνίστησε και στο highlight του Q2, όταν κατά τη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά του κατάφερε ως εκ θαύματος να αποφύγει την πτώση έχοντας χάσει το μπροστινό.

Αυτός που γνώρισε όμως την αποθέωση από το κοινό ήταν ο Valentino Rossi που στην τελευταία του προσπάθεια σε νεκρό χρόνο κατάφερε να αφήσει εκτός πρώτης σειράς του γκριντ τον μεγάλο του αντίπαλο, Jorge Lorenzo.

Για τον Ισπανό η μέρα ξεκίνησε καλά σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στο FP3, αλλά η συνέχειά της δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Στο FP4 είχε πτώση, χάνοντας το μπροστινό, ενώ στις κατατακτήριες είδε τον Rossi να τον αφήνει εκτός πρώτης σειράς μετά από καιρό (από το Assen συγκεκριμένα).

Επιστρέφοντας, μάλιστα, στα pits, ο Lorenzo πήγε προς στο parc ferme, αλλά εκεί συνειδητοποίησε πως δεν ήταν αυτός τρίτος. Έχοντας σβήσει τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας του, χρειάστηκε να τον σπρώξουν για να επιστρέφει στο γκαράζ της ομάδας του. Παρακολουθώντας τις εικόνες εύκολα διαπιστώνει κανείς πως υπήρξε μια μικρή σύγχυση στο μυαλό του “Por Fuera”.

Μαζί με τον Lorenzo, από τη δεύτερη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν επίσης ο Cal Crutchlow και ο Andrea Iannone. Πίσω τους θα βρεθούν οι: Andrea Dovizioso, Maverick Vinales και Bradely Smith.

Aπό την τέταρτη σειρά θα ξεκινήσουν οι: Hector Barbera, Aleix Espargaro και Pol Espargaro.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Πόλεμος στη Sepang - επίθεση Rossi σε Marquez! (UPD)

GP Μαλαισίας - FP1 & FP2: Ιδανικό ξεκίνημα για Lorenzo

Κανείς δεν ξεχνά τον Marco Simoncelli...

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ