MOTOGP

Επίθεση Lorenzo σε Miller μετά από το τρομακτικό ατύχημα του Αυστραλού

MotoGP rider Jorge Lorenzo of Spain, rests on the second day of winter testing in Sepang, Malaysia, Tuesday, Jan. 31, 2017. (AP Photo/Vincent Thian)
MotoGP rider Jorge Lorenzo of Spain, rests on the second day of winter testing in Sepang, Malaysia, Tuesday, Jan. 31, 2017. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Ο Jorge Lorenzo επιτέθηκε στον Jack Miller μετά από το τρομακτικό ατύχημα του τελευταίου, εξαιτίας του τσακωμού που είχαν οι δυο τους στη σύσκεψη ασφαλείας μία ημέρα νωρίτερα.

"Σημάδι από τον Θεό", χαρακτήρισε ο Jorge Lorenzo το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Jack Miller στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Λε Μαν το Σάββατο, μία ημέρα μετά από τη διαμάχη τους στη σύσκεψη ασφαλείας των αναβατών του MotoGP.

Ο Ισπανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα MotoGP και άλλες δύο στα 250κ.κ. υποστήριξε ότι το ατύχημα θα πρέπει να έχει διδακτικό χαρακτήρα για τον 22χρονο Αυστραλό, μετά από τα όσα έγιναν την Παρασκευή.

Η τακτική συνάντηση των αναβατών είχε ως αντικείμενο το μπροστινό ελαστικό της Michelin. Από τους 23 αναβάτες, οι 20 ψήφισαν το grid να επανέλθει στις προδιαγραφές του 2016, ωστόσο τόσο ο Lorenzo όσο και ο poleman του Λε Μαν, Maverick Viñales, τάχθηκαν ενάντια σε μία τέτοια εξέλιξη.

Κατά τις συζητήσεις των δύο "στρατοπέδων" φέρεται να εκτυλίχθηκε καυγάς μεταξύ Lorenzo και Miller, με τον τελευταίο να υιοθετεί την ατάκα του Κλιντ Ίστγουντ από το "Dirty Harry" περί κ@%^$&^@$δων και απόψεων.

"Χθες, στην επιτροπή ασφαλείας, μου έδωσε μία πραγματικά αγενή απάντηση. Βασικά, μου είπε να βάλω την άποψή μου στον κ@$ο μου ή κάτι τέτοιοι. Πολύ αγενής. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να λες κάτι τέτοιο μπροστά σε άλλους αναβάτες και σίγουρα όχι μπροστά στον πέντε φορές πρωταθλητή", δήλωσε αρχικά ο 30χρονος Ισπανός.

"Θεωρώ ότι σήμερα ο Θεός τον επέλεξε και του είπε 'σήμερα δεν είναι η μέρα που θα τραυματιστεί'. Ανάλογο ατύχημα είχε συμβεί το 2013 στο Μουτζέλο με τον Marc Marquez. Του έδωσε μία προειδοποίηση ότι το MotoGP δεν είναι αστείο. Τώρα επαφίεται σε εκείνον εάν θα αποδεχθεί τη συμβουλή ή όχι".

"Κατά τη γνώμη μου, ο Miller είναι ένας από τους αναβάτες που δεν προσέχουν αρκετά το ρίσκο που υπάρχει. Παίζει με το ρίσκο και δεν έχει συναίσθηση των κινδύνων που υπάρχουν όταν οδηγείς αυτές τις μοτοσυκλέτες. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα και αυτός ξέρει τι θα πράξει".

Photo credits: AP Photo/Vincent Thian

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ