MOTOGP

Έκλαψε στις κάμερες ο Μάρκεθ

Έκλαψε στις κάμερες ο Μάρκεθ

Τα δάκρυα του Μαρκ Μάρκεθ δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ισπανούς πως ο λόγος που μετακομίζει στην Ανδόρα δεν έχει να κάνει με λόγους φοροδιαφυγής (video).

Ο Μαρκ Μάρκεθ αντίκρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ λίγα 24ωρα μετά την είδηση πως ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP μετακομίζει στην Ανδόρα από τη Γέιδα όπου ζει με την οικογένεια του.

Κατηγορείται πως κατέφυγε σε αυτή την κίνηση για φορολογικούς λόγους, αφού πλέον κερδίζει πολλά χρήματα από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει.

Ο οδηγός-φαινόμενο διαβεβαίωσε πως η απόφαση του δεν πάρθηκε για οικονομικούς λόγους, απλά θέλησε να αλλάξει τη ζωή του και να ζήσει σε μια περιοχή την οποία επισκέπτεται συχνά για να προπονηθεί.

" Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό γιατί δεν έχω αναφερθεί ποτέ στην προσωπική ζωή μου και για μένα έχει να κάνει με το πάθος μου για τις μοτοσικλέτες. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως είμαι ευθύς και ειλικρινής. Είμαι 21 χρονών, ζω με την οικογένεια μου και αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου χώρο, το δικό μου σπίτι στην Ανδόρα όπου έχω περάσει αρκετούς χειμώνες, κάνοντας προπόνηση", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

" Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως πληρώνω και θα συνεχίσω να πληρώνω τους φόρους μου στην Ισπανία", προτού ξεσπάσει σε κλάματα, ψελλίζοντας πως " οι τελευταίες εβδομάδες έχουν κυλήσει άσχημα για μένα".

Η αλήθεια είναι πως παρά την ειλικρινή στάση του Μάρκεθ, οι οδηγοί του MotoGP επιλέγουν να ζουν σε χώρες που δεν πληρώνουν μεγάλη φορολογία όπως είναι η Ανδόρα (διέμενε εκεί ο Κρις Βερμιούλεν), το Μόντε Κάρλο (Λόρις Καπιρόσι), η Ελβετία (Ντάνι Πεδρόσα και Χόρχε Λορένθο), νήσος Μαν (Καλ Κράτσλοου).

Θυμίζουμε πως η ιταλική εφορία είχε "πιάσει" τον Βαλεντίνο Ρόσι που δήλωνε πως διέμενε στο Λονδίνο μόνιμα και έκανε αίτηση για ασύρματο ίντερνετ στην Ταβούλια. Πληρώνει περισσότερα από 30.000.000 ευρώ πρόστιμο σε δόσεις.

Τα δάκρυα του Μάρκεθ:

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ