MOTOGP

Είπε το "si" ο Lorenzo στη Ducati!

RIO HONDO, ARGENTINA - MARCH 31:  Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP smiles during the press conference pre-event during the MotoGp of Argentina - Previews at Termas De Rio Hondo Circuit on March 31, 2016 in Rio Hondo, Argentina.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
RIO HONDO, ARGENTINA - MARCH 31: Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP smiles during the press conference pre-event during the MotoGp of Argentina - Previews at Termas De Rio Hondo Circuit on March 31, 2016 in Rio Hondo, Argentina. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ισπανός αναβάτης, Jorge Lorenzo, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιταλία και Ισπανία απάντησε καταφατικά στην δελεαστική πρόταση της Ducati. Ίσως και στο Austin οι επίσημες ανακοινώσεις.

Έτοιμος να αναλάβει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του είναι ο Jorge Lorenzo ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιταλία και Ισπανία απάντησε καταφατικά στην δελεαστική πρόταση της Ducati.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο 28χρονος πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα υπογράψει, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (2017, 2018 & 2019) με την ιταλική ομάδα, με απολαβές που ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η απόφαση είναι ειλημμένη γι' αυτό μάλιστα και ο εκπρόσωπός του, Albert Valera, ταξίδεψε στο Τέξας όπου την Κυριακή 10/4 θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας της χρονιάς , για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Λέγεται, μάλιστα, ότι εντός των ημερών θα έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση.

Στη Ducati o Lorenzo θα ενώσει και πάλι τις δυνάμεις του με τον Gigi dal' Igna, τον επικεφαλής του αγωνιστικού project της ιταλικής ομάδας, με τον οποίο συνεργάστηκε στο παρελθόν στην Aprilia.

Οι Ιταλοί κυνηγούσαν χρόνια την υπόθεση Lorenzo αλλά παρά το γεγονός ότι οι προσφορές που του κατέθεταν ήταν σαφώς μεγαλύτερες από αυτές της Yamaha, δεν κατάφερναν να τον δελεάσουν με τις επιδόσεις τους εντός πίστας. Τώρα φαίνεται πως έφτασε η στιγμή για να σμίξουν οι δρόμοι τους.

Το ποιος θα είναι ο ομόσταβλός του είναι ένα μυστήριο. Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Andrea Iannone να αποχαιρετά την ομάδα μετά και το λάθος του στον αγώνα της Αργεντινής και τον Andrea Dovizioso να συνεχίζει στην ομάδα.

Αν και υπάρχει ένα τρελό σενάριο που αν γίνει πραγματικότητα τότε οι Ιταλοί θα έχουν μια πανίσχυρη ομάδα το 2017. Το σενάριο αυτό θέλει τον Casey Stoner να επιστρέφει στη δράση σε φουλ ρυθμούς και μαζί με τον Ισπανό να συνθέτουν μια "ομάδα όνειρο".

DOHA, QATAR - MARCH 17:  Maverick Vinales of Spain and Team Suzuki ECSTAR  looks on before the official photo of the 2016 MotoGP riders during the MotoGp of Qatar - Free Practice at Losail Circuit on March 17, 2016 in Doha, Qatar.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
DOHA, QATAR - MARCH 17: Maverick Vinales of Spain and Team Suzuki ECSTAR looks on before the official photo of the 2016 MotoGP riders during the MotoGp of Qatar - Free Practice at Losail Circuit on March 17, 2016 in Doha, Qatar. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Η επόμενη μέρα στη Yamaha

Η εξέλιξη αυτή επισπεύδει τις διαδικασίας και στην εταιρεία των "τριών διαπασών" η οποία έχει ήδη εντοπίσει τον επόμενο στόχο της. Ο λόγος για τον Maverick Vinales που "βγάζει μάτια" στη Suzuki.

Ο νεαρός Ισπανός είναι ο εκλεκτός του ιαπωνικού εργοστασίου για να πάρει τη θέση του Lorenzo που πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Ducati από το 2017.

Πρόκειται για μια επιλογή που έχει και τις ευλογίες του Valentino Rossi με τον οποίο ο 21χρονος αναβάτης που το 2013 στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Moto3, έχει πολύ καλή σχέση.

Σχολιάζοντας στην Αργεντινή τις φήμες που τον θέλουν να μετακομίζει στη Yamaha, ο Vianles είπε: « Θα ήταν εκπληκτικό να μοιράζομαι τον ίδιο εξοπλισμό με τον Rossi. Θα μάθω πολλά δίπλα του». Και σε αυτήν την περίπτωση οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Απέσυρε 2 γόμες η Michelin για λόγους ασφαλείας!

Marquez και Lorenzo στα χώματα...

Απέσυρε 2 γόμες η Michelin για λόγους ασφαλείας!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ