MOTOGP

Ducati και Lorenzo δηλώνουν αποφασισμένοι για Πρωτάθλημα!

Ducati και Lorenzo δηλώνουν αποφασισμένοι για Πρωτάθλημα!

Νέα εποχή στη Ducati με τον Jorge Lorenzo να αναλαμβάνει την αποστολή να επαναφέρει την ιταλική εταιρεία στην κορυφή των MotoGP.

Ο Jorge Lorenzo ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας της Ducati που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας, στη Μπολόνια.

Και όχι άδικα μιας και οι Ιταλοί έχουν εναποθέσεις τις ελπίδες τους για επιστροφή στην κορυφή στον Ισπανό αναβάτη που τόλμησε έπειτα από 9 χρόνια στη Yamaha να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον και να αναλάβει μια αποστολή δύσκολη και επικίνδυνη.

Οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να πετύχουν και δεν το κρύβουν. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει γι' αυτό και δεν δίστασαν να επενδύσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό για να δελεάσουν τον Lorenzo. Τα χρήματα, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις από μόνα τους δεν αρκούν. Η υστεροφημία παίζει σε τέτοιο επίπεδο πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Και θα είναι μεγάλη υπόθεση αν ο "Por Fuera" καταφέρει να επαναλάβει το θρίαμβο του Casey Stoner πίσω στο 2007: να στεφθεί δηλαδή Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ducati.

Άπαντες στις τάξεις της ομάδας πάντως δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση και χωρίς μισόλογα ξεκαθαρίζουν πως ο στόχος είναι ένας και μοναδικός.

Ducati και Lorenzo δηλώνουν αποφασισμένοι για Πρωτάθλημα!

« Δεν έχουμε πια δικαιολογίες, πήραμε τον Jorge Lorenzo για να ξεκαθαρίσουμε ότι η νοοτροπία πρέπει να εστιάζει σε έναν και μόνο στόχο, την κατάκτηση του τίτλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο "πατέρας" της νέας GP17, Gigi Dall'Igna προσθέτοντας πως την τελική μορφή της νέας μοτοσυκλέτας θα τη δούμε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ.

Από την πλευρά του ο Jorge Lorenzo δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του.

« Είμαι πιο αγχωμένος απ' ότι στον αγώνα. Είναι μια μεγάλη μέρα. Δεν περίμενα τόση αγάπη από τους εργαζόμενους προς το πρόσωπό μου», είπε ο 29χρονος πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής οριοθετώντας και το στόχο του: « Για κάποιον που έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα λιγότερο από τον τίτλο. Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα, το ταλέντο, τη φαντασία και τη μέθοδο για να βελτιωθούμε. Και αν είμαστε τόσο δυνατοί θα έρθει και το αποτέλεσμα που περιμένουμε».

Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις που αποκόμισε οδηγώντας για πρώτη φορά τη νέα μοτοσυκλέτα του στις δοκιμές της Valencia. « Με εξέπληξε η σταθερότητα και η οδηγησιμότητα της μοτοσυκλέτας. Περίμενα πως θα ήταν πιο 'νευρική' λόγω δύναμης, αντ' αυτού είναι 'υπάκουη' και σταθερή, είμαι χαρούμενος», είπε ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο πλεονέκτημα της ιταλικής μοτοσυκλέτας, τον πανίσχυρο V4.

Ducati και Lorenzo δηλώνουν αποφασισμένοι για Πρωτάθλημα!

« Έπειτα από 9 χρόνια στη Yamaha, η ισχύς αυτής της μοτοσυκλέτας ήταν ένα σοκ! Ακόμα κι όταν είχα στο κιβώτιο πέμπτη και έκτη ταχύτητα η επιτάχυνση ήταν εντυπωσιακή. Νομίζω ότι σε αγώνες όπως στο Κατάρ, στο Mugello και στην Αυστρία θα έχουμε τρομερές δυνατότητες. Αλλά για να μπορέσεις να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα θα πρέπει να διαθέτεις μια μοτοσυκλέτα ικανή να νικήσει σε όλες τις πίστες».

Για τον Andrea Dovizioso αυτή θα είναι η πέμπτη σεζόν στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. « Το τελευταίο κομμάτι της περσινής σεζόν ολοκληρώθηκε πολύ καλά. Με πολύ ενέργεια και πάθος καταφέραμε και πήραμε τη νίκη στη Sepang. Είναι πολύ ενθαρρυντικό και μας βοηθά να ξεκινήσουμε τη σεζόν με το σωστό τρόπο. Φέτος συμπληρώνω δέκα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και πέντε με την Ducati, οπότε είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Στις δοκιμές της Sepang η μοτοσυκλέτα θα έχει νέες αναβαθμίσεις και εκεί θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε στην ομάδα μας τον Jorge και που θα συνεργαστώ μαζί του».

Ducati και Lorenzo δηλώνουν αποφασισμένοι για Πρωτάθλημα!

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ducati να σπάσει το δίπολο Honda - Yamaha παίζει ο Casey Stoner, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της ομάδας και προσφέρει τις υπερ-πολύτιμες υπηρεσίες του για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Μαζί με τον Michele Pirro αποτελούν ένα εξαιρετικά δυνατό δίδυμο δοκιμαστών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα και να βοηθήσουν τα μάλα στην εξέλιξη της Desmosedici.

« Είμαστε πολύ τυχεροί, έχουμε ένα εξαιρετικό ταλέντο, ένα μοναδικό ταλέντο με τον Casey. Αυτό είναι ένα τρομερό προνόμιο και ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουμε. Δεν νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας μπορούν να κάνουν ή να καυχιούνται το ίδιο», δήλωσεχαρακτηριστικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Ignis 1.2 DualJet 90PS 2WD
Όλες οι νέες τιμές των ΙΧ στον υπολογιστή σας!
Αποκάλυψη για την 2017 Yamaha YZR-M1 [photos+video]
Αυτή είναι η τάξη του WRC για το 2017 [photos]
2017 Opel Crossland X: Ο μικρός αδερφός του Mokka X [video]
Οδηγούμε το επανασχεδιασμένο 2017 Lexus IS 300h
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ