MOTOGP

Διπλή νίκη Lorenzo στο Brno

Διπλή νίκη Lorenzo στο Brno

Ο Jorge Lorenzo επικράτησε στο Grand Prix Τσεχίας για την πέμπτη νίκη του φέτος στο MotoGP και την πρώτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο Jorge Lorenzo, o Marc Marquez και ο Valentino Rossi έμειναν μαζί μόνο στην εκκίνηση του τσέχικου Grand Prix στο Brno. Ο "γιατρός" δεν έκανε κακή εκκίνηση, έμεινε μακριά από τους δύο Ισπανούς και δεν τους απείλησε ποτέ.

Δεν απειλήθηκε όμως ούτε ο Lorenzo που έφτασε με άνεση στην κατάκτηση της πέμπτης φετινής νίκης του, ισοβάθμισε με τον Rossi στην πρώτη θέση με 211 βαθμούς, αλλά υπερτερεί σε αριθμό νικών.

Ο Rossi τερμάτισε τρίτος με τον Marquez να περιορίζεται στη δεύτερη θέση μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μείωσε ωστόσο ελαφρά τη διαφορά από τους 56 στους 52 βαθμούς.

"Μάχη" έγινε για την τέταρτη θέση ανάμεσα στο δίδυμο της Ducati, τους Andrea Dovizioso και Andrea Iannone με τον Dani Pedrosa. O μικρόσωμος οδηγός της Repsol Honda που είχε νέα πτώση και τραυματίστηκε ξανά στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής χώρισε το δίδυμο της Ducati, τερματίζοντας πέμπτος πίσω από τον Iannone και μπροστά από τον "Dovi".

Τη βαθμολογούμενη πρώτη 10άδα έκλεισαν ο Bradley Smith, o Pol Espargaro, o Aleix Espargaro και ο Danilo Petrucci. Περισσότεροι από 130.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα. Οι αναβάτες και οι ομάδες θα παραμείνουν στο Brno για τις δοκιμές της Michelin τη Δευτέρα (17/8). Το επόμενο Grand Prix διεξάγεται στο Σίλβερστοουν σε δύο εβδομάδες.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ