MOTOGP

Αποχωρεί ο Κόλιν Έντουαρντς

Αποχωρεί ο Κόλιν Έντουαρντς

Ο 40χρονος Κόλιν Έντουαρντς ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν μετά από έντεκα σεζόν στο MotoGP. Ο Τεξανός οδηγός είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό της μοτοσικλέτας.

Ακόμη και αυτήν την ώρα, μια από τις δυσκολότερες στην καριέρα του, ο Κόλιν Έντουαρντς έκανε χιούμορ. Ο δημοφιλής Τεξανός οδηγός, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια, ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Ο 40χρονος οδηγός προχώρησε στην ανακοίνωση στη συνέντευξη Τύπου του Grand Prix του Τέξας στο Όστιν.

" Δεν γνωρίζω καν πως να το πω, αν και το έχω κάνει πρόβα τόσες φορές. Το 2014 είναι η τελευταία χρονιά που θα τρέξω με μοτοσικλέτες. Το συζήτησα με την όμορφη γυναίκα μου, βρίσκομαι στην Ευρώπη από το 1995 και αυτά τα μπαστ...δακια με (σ.σ. τα τρία παιδιά του) με παρενοχλούν. Έχω να ευχαριστήσω τόσους ανθρώπους, ειδικά τη Yamaha".

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν τον επονομαζόμενο "Texas Tornado".

Παραδέχθηκε πως δυσκολεύεται να οδηγήσει την M1 με τον τρόπο που πρέπει για να δει αποτελέσματα, είπε πως είναι πολύ μεγάλος για να αλλάξει το στυλ οδήγησης του. " Χάνω επίσης αρκετή από τη ζωή των παιδιών μου, το μπέιζμπολ, τη γυμναστική, το σχολείο. Πρέπει να βρίσκομαι πιο πολύ στο σπίτι".

Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα Superbikes, μετακινήθηκε στο MotoGP το 2003 αρχικά με την Aprilia, προτού ανέβει δώδεκα φορές στο βάθρο και πετύχει τρεις pole positions για τη Gresini Honda, τη Yamaha και την Tech 3 Yamaha. Από το 2012 αγωνίζεται στην κατηγορία CRT και φέτος με την Forward Yamaha.

Bρέθηκε μια... στροφή μακριά από τη νίκη στο Άσεν το 2006. Η νίκη δεν ήρθε ποτέ, αλλά η καριέρα του είναι αξιοπρεπής. Ο Βαλεντίνο Ρόσι, πρώην τιμέιτ του στη Yamaha, εξέφρασε τη στεναχώρια του γιατί " είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο πάντοκ. Είναι υπέροχος τύπος, σπουδαίος οδηγός. Θα μας λείψει, έχουμε καιρό να πούμε το αντίο γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και ελπίζω πως ο Κόλιν θα παραμείνει στο MotoGP στο μέλλον σε ένα διαφορετικό πόστο". Αν παραμείνει ο "γιατρός" στο MotoGP το 2015 θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός στο πάντοκ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ, ένα χρόνο μετά την πρώτη νίκη του στο MotoGP, "νομίζω πως ο Κόλιν μπορεί να είναι περήφανος για την καριέρα του. Ξεκίνησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όταν ήμουν δύο ετών! Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι πως όταν ήμουν 15 χρονών και εμφανίστηκα στα 125cc, γνώριζε ήδη ποιος ήμουν και αυτή ήταν μια μεγάλη έκπληξη για ένα νέο οδηγό".

Ο επίσης Αμερικανός Νίκι Χέιντεν, ο οποίος είχε νικήσει τον Έντουαρντς στο Άσεν το 2006, είναι θαυμαστής του από μικρή ηλικία: " Θέλω να σου ευχηθώ καλή επιτυχία και να είσαι χαλαρός με όλους εμάς στο υπόλοιπο της σεζόν, να μας διευκολύνεις!".

Στο περιθώριο της αποχώρησης Έντουαρντς οι οδηγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους γιατί η Bridgestone έφερε στο Όστιν ελαστικά προδιαγραφών 2013. Ο Χόρχε Λορένθο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Yamaha για την ανανέωση του συμβολαίου του.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ