MOTOGP

Απορρίφθηκε το αίτημα του Rossi

NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 29:  Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP rounds the bend during the qualifying practice during MotoGp Of Great Britain - Qualifying at Silverstone Circuit on August 29, 2015 in Northampton, United Kingdom.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 29: Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP rounds the bend during the qualifying practice during MotoGp Of Great Britain - Qualifying at Silverstone Circuit on August 29, 2015 in Northampton, United Kingdom. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

To CAS απέρριψε το αίτημα του Valentino Rossi για διαγραφή ή μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες στη Μαλαισία. Θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση τον αγώνα της Κυριακής στη Valencia.

To Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) απέρριψε το αίτημα του Valentino Rossi για διαγραφή ή μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες στη Μαλαισία για το περιστατικό που είχε με τον Marc Marquez κατά τη διάρκεια του αγώνα της Sepang.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις βαθμοί ποινής που του επιβλήθηκαν στην αγωνιστική άδεια διατηρήθηκαν και σε συνδυασμό με τον έναν που είχε από το Misano, έφτασε τους τέσσερις.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι τέσσερις βαθμοί ποινής επιφέρουν αυτομάτως ως ποινή στον αναβάτη το να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του γκριντ στον επόμενο αγώνα.

Η εξέταση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τους επόμενους 6 με 12 μήνες, αλλά η τελική απόφαση δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην έκβαση του Πρωταθλήματος.

Έτσι ο Rossi, ο οποίος προηγείται με 7 βαθμούς του Jorge Lorenzo (312 - 305), υποχρεούται να ξεκινήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, την Κυριακή 8/11, στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, από την τελευταία θέση του γκριντ.

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τις ελπίδες του 36χρονου Ιταλού αναβάτη να στεφθεί για 10η φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά όπως είπε στο www.caranddriver.gr και ο τεράστιος Giacomo Agostini, έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει την κατάσταση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, στο επίσημο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Yamaha ενόψει του μεγάλου τελικού της Valencia, ο Doctor ζητούσε μια ευκαιρία να παλέψει επί ίσοις όροις για τον τίτλο.

“Αναμένω την απόφαση του CAS, αλλά ελπίζω ότι μπορώ να κάνω ένα φυσιολογικό GP, να δώσω μάχη και να παλέψω για τον τίτλο με τον Jorge επί ίσοις όροις”.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

VIDEO: "Πάτησε" πίστα η KTM RC16

Hitting the Apex: Η νέα ταινία για τα MotoGP (VIDEO)

Οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα MotoGP (Infographic)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ