MOTOGP

Απίστευτος ο Rossi, έκανε πάρτι στη Jerez!

VALENTINO ROSSI ITA
MOVISTAR YAMAHA MotoGP
YAMAHA
MotoGP
 GP Spain 2016 (Circuit Jerez)
22-24/04.2016 
photo: MICHELIN
VALENTINO ROSSI ITA MOVISTAR YAMAHA MotoGP YAMAHA MotoGP GP Spain 2016 (Circuit Jerez) 22-24/04.2016 photo: MICHELIN WWW.PHOTOPSP.COM

Ισοπεδωτική εμφάνιση από τον Valentino Rossi στην αγαπημένη του Jerez όπου σημείωσε την παρθενική του νίκη για το 2016, την 9η συνολικά σε αυτήν την πίστα (VIDEOS).

Ισοπεδωτική εμφάνιση από τον Valentino Rossi στην αγαπημένη του Jerez όπου σημείωσε την παρθενική του νίκη για το 2016, την 9η συνολικά σε αυτήν την πίστα (7 στη μεγάλη κατηγορία).Σε συνθήκες ιδιαίτερα απαιτητικές για μοτοσυκλέτες, λάστιχα και αναβάτες, ο 37χρονος Doctor έδωσε μια μοναδική παράσταση από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να επιτρέψει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι και τον αγώνα”, θα πει μετά την πτώση της καρό σημαίας ο ζωντανός θρύλος των MotoGP που έφτασε τις 113 νίκες συνολικά στην καριέρα του, οι 87 εκ των οποίων έχουν επιτευχθεί στη μεγάλη κατηγορία (500cc/MotoGP).

Τόσο αυτός, όσο και οι Lorenzo – Marquez – Pedrosa επέλεξαν τον ίδιο συνδυασμό ελαστικών (hard μπροστά / medium πίσω) οπότε δεν υπήρχε θέμα για το αν τη διαφορά την έκανε η σωστή επιλογή ελαστικών.

Κάνοντας πολύ καλή εκκίνηση, ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έστριψε πρώτος, με τους Lorenzo, Pedrosa, Marquez να ακολουθούν. Στόχος του ήταν από την αρχή να δημιουργήσει μια διαφορά που θα του έκανε πιο εύκολη τη ζωή στη συνέχεια. Στον 2ο γύρο ο Lorenzo εξαπέλυσε την επίθεσή του, τον πέρασε προσωρινά, αλλά ο Ιταλός απάντησε αμέσως. Ήταν και η μοναδική φορά στον αγώνα που απειλήθηκε από κάποιον. Γιατί στη συνέχεια έβαλε το κεφάλι κάτω και γύρο με το γύρο κατάφερε να χτίσει μια διαφορά της τάξης των 2”, από τον Lorenzo ο οποίος με τη σειρά του είχε καταφέρει να αποσπαστεί από τον Marquez που με τη σειρά του είχε κάνει σημαντική διαφορά από τον ομόσταβλό του (Pedrosa).

Σίγουρα δεν ήταν από τους πιο θεαματικούς αγώνες που έχουμε παρακολουθήσει και αυτό γιατί ο Rossi ήταν καταιγιστικός. Σε τρομερή κατάσταση και αποφασισμένος να μην αφήσει τους μεγάλους του αντιπάλους στο κυνήγι του Πρωταθλήματος να ξεφύγουν στη βαθμολογία, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στη Jerez φτάνοντας έτσι σε μια επιβλητική νίκη μέσα στο άντρο των Ισπανών. Ο Lorenzo ήταν δεύτερος, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Marquez να κλείνει την πρώτη τριάδα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Dani Pedrosa που μένει για πρώτη φορά στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία εκτός βάθρου σε αυτήν την πίστα (δεν υπολογίζεται το 2015 που είχε χάσει τον αγώνα λόγω επέμβασης), ακολουθούμενος από το δίδυμο της Suzuki, Aleix Espargaro - Maverick Vinales. Ο Andrea Iannone που είχε βρεθεί προσωρινά στη 14η θέση ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Ducati τερματίζοντας στην έβδομη θέση.

Ήταν ένας αγώνας που γρήγορα θα θέλει να ξεχάσει η ιταλική ομάδα, καθώς πέρα του ότι ήταν μακριά από τον ανταγωνισμό, είδε τον Andrea Dovizioso να εγκαταλείπει για τρίτο σερί GP, αυτή τη φορά από πρόβλημα που προέκυψε στη μοτοσυκλέτα του.

Ο Pol Espargaro ολοκλήρωσε τον αγώνα στην όγδοη θέση, με τον Eugene Laverty να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση τερματίζοντας στην 9η θέση. Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Hector Barbera.

O πέμπτος αγώνας της χρονιάς διεξάγεται στο Le Mans το 2μερο 6-8 Μαϊου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Austin - QP: O Marquez και πάλι στην pole!
O Rossi και τα... cojones του Lorenzo
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά!




TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ