MOTOGP

13η και τυχερή για Μάρκεθ

13η και τυχερή για Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ έγινε ο πρώτος οδηγός που σπάει το φράγμα των δύο λεπτών στη Σεπάνγκ. Με την 13η φετινή pole position δημιούργησε νέο ρεκόρ στο παγκόσμιο μοτοσικλέτας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαρκ Μάρκεθ έγινε στη Σεπάνγκ ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας που σπάει το φράγμα των δύο λεπτών, στο δρόμο για την 13η pole position.

Ο Ισπανός δημιούργησε ακόμα ένα ρεκόρ για τις περισσότερες pole position στην ιστορία του MotoGP. Ο χρόνος του ήταν ένα λεπτό και 59.791 στον προτελευταίο γύρο του. Πραγματοποίησε νέο ρεκόρ πίστας, το οποίο ήταν και πάλι δικό του στις δοκιμές του Φεβρουαρίου.

Και ο Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) που κρατούσε την πρώτη θέση πλησίασε τον Μάρκεθ, κατέβηκε με τη σειρά του και εκείνος τα δύο λεπτά. Ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha) oλοκλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Στη δεύτερη σειρά βρίσκονται τρεις διαφορετικές εργοστιασιακές μοτοσικλέτες, χάρη στον Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda), τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) και τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha). Ο τελευταίος είχε πτώση στην τελευταία περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Στις θέσεις 7-9 θα εκκινήσουν οι Αλεΐς Εσπαργαρό (Forward Yamaha), ο Καλ Κράτσλοου (Ducati) και ο Μπράντλεϊ Σμιθ (Tech 3). Ο τιμέιτ του κοκκινομάλλη Βρετανού, ο Πολ Εσπαργαρό δεν αγωνίστηκε στις επίσημες δοκιμές, υπέστη κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο στο δεξί πόδι. Δύσκολα να καταφέρει να αγωνιστεί την Κυριακή (26/10, 16.00 OTE TV)) στον αγώνα. Απών θα είναι ο Αντρέα Ιανόνε (Pramac Ducati) εξαιτίας ενοχλήσεων στο χέρι.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ