FORMULA 1

Ζήτησε να μείνει ελεύθερος ο Kubica

Robert Kubica (POL) Renault Sport F1 Team Test Driver with the media.
Formula One Testing. Wednesday 2nd August 2017. Budapest, Hungary.
Robert Kubica (POL) Renault Sport F1 Team Test Driver with the media. Formula One Testing. Wednesday 2nd August 2017. Budapest, Hungary. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

Ένα ακόμα σημάδι πως τα κομμάτια του παζλ που έχει ως επίκεντρο τη συμφωνία McLaren-Renault μπαίνουν ένα-ένα στη θέση τους.

Μπορεί τις προηγούμενες εβδομάδες να είχε γίνει μεγάλος ντόρος σχετικά με την επιστροφή του Robert Kubica, που συμμετείχε στις δοκιμές εξέλιξης της Βουδαπέστης και το όνομά του συνδέθηκε με επιστροφή στη Formula 1 με τη Renault, όμως φαίνεται πως οι εξελίξεις τον αναγκάζουν να αλλάξει πλάνο!

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, όλα δείχνουν πως από το Grand Prix Μαλαισίας και μετά, τη θέση του Jolyon Palmer στη Renault θα πάρει ο Carlos Sainz Jr, στο πλαίσιο μίας πολύπλευρης συμφωνίας στην οποία εμπλέκονται οι McLaren, Renault, Toro Rosso, Red Bull και Honda. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει χώρος για τον Kubica, ακόμα κι αν κρινόταν πως ήταν σε θέση για τη μεγάλη επιστροφή, καθώς στη γαλλική ομάδα υπάρχει και ο Nico Hulkenberg που πήγε φέτος εκεί και μάλιστα με πολυετή συμφωνία.

Όπως λοιπόν αναφέρει το έγκυρο motorsport.com, ο Πολωνός που θέλει διακαώς να επιστρέψει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2018, ζήτησε να απεμπλακεί από το βραχυπρόθεσμο συμβόλαιό του με τη Renault, ώστε να επιδιώξει να βρει άλλη ομάδα για τη νέα σεζόν. Και το αίτημά του, φέρεται να έγινε δεκτό.

Στη λίστα του έχει τη Williams που εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της για τη νέα σεζόν και που πλέον, δεν θα έχει την επιλογή του Fernando Alonso που λογικά θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη McLaren αφού επίκειται διαζύγιο με τη Honda.

Μία άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι και η Sauber, με την οποία η πλευρά του Kubica έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας.

Photo Credits: Renaultsport.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ