FORMULA 1

Υπόσχεται εκπλήξεις η Red Bull

Υπόσχεται εκπλήξεις η Red Bull
2016 GETTY IMAGES

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο την Τετάρτη, η Red Bull παρουσίασε τη λιβρέα που θα φέρουν τα μονοθέσιά της στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 (VIDEO).

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο την Τετάρτη, η Red Bull παρουσίασε τη λιβρέα που θα φέρουν τα μονοθέσιά της στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Η παρουσίαση της λιβρέας έγινε πάνω στα μονοθέσια του 2015, από τους πιλότους της ομάδας, Daniel Ricciardo - Daniil Kvyat.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Τα νέα μονοθέσια τα οποία φέρουν την κωδική ονομασία RB12, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην πίστα στις επερχόμενες δοκιμές εξέλιξης της Catalunya που διεξάγονται από 22 έως 25 Φεβρουαρίου.

Η σημαντικότερη αλλαγή όσον αφορά στη λιβρέα έχει να κάνει με την παρουσία του λογότυπου της TAG-Heuer, η οποία δίνει την ονομασία της στους κινητήρες της Renault που θα χρησιμοποιεί η ομάδα. Παράλληλα, απουσιάζουν τα λογότυπα της Infiniti με την οποία συνεργαζόταν η Red Bull τα τελευταία χρόνια.

Υπόσχεται εκπλήξεις η Red Bull
2016 GETTY IMAGES

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner υπόσχεται πολλές εκπλήξεις όσον αφορά στη σχεδίαση του νέου μονοθεσίου. Το σασί άλλωστε ήταν ανέκαθεν το δυνατό σημείο της Red Bull. « To νέο μονοθέσιο είναι καινοτόμο και επιθετικό», είπε χαρακτηριστικά ο Horner.

« Βάλαμε τα κεφάλια κάτω και ελπίζουμε να προκαλέσουμε εκπλήξεις αργότερα μέσα στη χρονιά», απάντησε όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της ομάδας. «Γνωρίζουμε ότι το πρώτο μισό της σεζόν είναι διαφορετικό. Δεν είχαμε κάνει κανένα τεστ πρόσκρουσης μέχρι τη Δευτέρα και καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε όλα μέσα σε τρεις ημέρες. Το τελευταίο, μάλιστα, πριν από μια ώρα. Πήραμε ρίσκα που άλλες ομάδες ούτε που ονειρεύτηκαν ποτέ. Αυτό είναι το DNA μας».

« Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες μας έχουν ξεγράψει για φέτος. Είμαστε μαχητές και εστιάζουμε στο να φέρουμε τους εαυτούς μας σε μια ανταγωνιστική θέση. Νομίζω ότι θα είναι απερίσκεπτο και επικίνδυνο να ξεγράψεις μια ομάδα με την ποιότητα των ανθρώπων που διαθέτει η Red Bull», προειδοποίησε.

Ο Horner αναφέρθηκε και στο κομμάτι του κινητήρα που πέρσι αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του μονοθεσίου. « Είχαμε κάποιες εποικοδομητικές συζητήσεις με την Renault και φαίνεται πως κάποιες τις έλαβαν υπόψη. Πήραν τον Mario Illien, προχώρησαν σε αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο και έχουν ποιοτικό προσωπικό να εμπλέκεται με το project όπως τον Bob Bell. Νομίζω ότι οι αλλαγές θα αρχίσουν να φαίνονται. Μόνο που θα χρειαστεί χρόνος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε 'ανοιχτόμυαλοι', σίγουρα κατά το πρώτο μισό της χρονιάς».

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Στις 19/2 τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari

VIDEO: Ακούστε τον νέο κινητήρα της Honda

Το Suzuki Baleno έρχεται Ευρώπη (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ