FORMULA 1

Υπό πίεση ο Raikkonen

GP CINA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP CINA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, δεν εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση του Kimi Raikkonen στην Κίνα.

Μπορεί η σεζόν να έχει ξεκινήσει δυναμικά για τη Ferrari με τον Sebastian Vettel να ισοβαθμεί στην κορυφή της κατάταξης οδηγών με τον Lewis Hamilton, ωστόσο η Scuderia είναι ένα πόντο πίσω από τη Mercedes στη βαθμολογία κατασκευαστών. Κι αυτό διότι ο Kimi Raikkonen μετράει δύο αγώνες στους οποίους αντιμετώπισε προβλήματα.

Στην πρεμιέρα της Αυστραλίας με υποστροφή στην SF70H με αποτέλεσμα να αρκεστεί στην τέταρτη θέση ενώ στην Κίνα έμεινε πέμπτος, κάνοντας συχνά παράπονα για προβλήματα στη μονάδα ισχύος. Μάλιστα για μερικούς γύρους καθυστέρησε τον teammate του Sebastian Vettel, πράγμα που ενδεχομένως μείωσε τις πιθανότητες του Γερμανού να διεκδικήσει τη νίκη στη Σαγκάη.

Παρών στα Paddock ήταν ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marcionnne, που μετά το πέσιμο της καρό σημαίας έδειχνε κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένος με την απόδοση του Kimi. Μάλιστα μίλησε σχετικά με τον επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene.

"Μίλησα για αυτό το θέμα με τον Maurizio. Ίσως θα πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να του μιλήσουν. Σήμερα έδειχνε πιο απασχολημένος με άλλα πράγματα, ενώ ο Vettel ήταν πιο επιθετικός", είπε ο Marchionne που παράλληλα αρνήθηκε πως το φετινό μονοθέσιο της Ferrari ταιριάζει περισσότερο στον Vettel.

Τέλος, ο Ιταλός μάνατζερ που πρόσφατα ανακοίνωσε πως το 2019 θα αποσυρθεί από τη θέση του προέδρου του FCA Group μέρος του οποίου είναι και η Ferrari, αναφέρθηκε και στο τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι διαφορετικό: "Χωρίς το αυτοκίνητο ασφαλείας ο αγώνας θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη. Νομίζω πως η επιλογή αλλαγής ελαστικών όταν είχαμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν σωστή. Αλλά αμέσως μετά όλα άλλαξαν".

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Μπαχρέιν, στις 6 το απόγευμα την Κυριακή του Πάσχα.

Photo Credits: Ferrari media.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ