FORMULA 1

Χάνουν από 5 θέσεις οι Grosjean και Palmer

Shanghai International Circuit, Shanghai, China. 
Saturday 08 April 2017.
World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images
ref: Digital Image _X4I6974
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Saturday 08 April 2017. World Copyright: Glenn Dunbar/LAT Images ref: Digital Image _X4I6974 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Κίνας τιμώρησαν τους οδηγούς των Haas F1 και Renault F1.

Το ατύχημα του Antonio Giovinazzi στο φινάλε του Q1 του Grand Prix Κίνας δεν επηρέασε απλά την κατάταξη της περιόδου αλλά είχε συνέπειες και εκ των υστέρων. Οι αγωνοδίκες του αγώνα στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης επέβαλλαν ποινές στους Romain Grosjean και Jolyon Palmer καθώς θεώρησαν πως οι δύο οδηγοί δεν πήραν επαρκώς το πόδι από το γκάζι υπό το καθεστώς διπλής κίτρινης σημαίας.

Οι οδηγοί των Haas και Renault σημείωσαν τον 17ο και 18ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες αλλά εκτός από το γεγονός πως λόγω του ατυχήματος πήγαν στα σκουπίδια οι τελικές του προσπάθειες, δέχθηκαν και ποινές πέντε θέσεων στο grid. Παράλληλα, έλαβαν και από τρεις πόντους ποινής στις αγωνιστικές τους λισάνς, με τον Βρετανό να φτάνει τους 7. Υπενθυμίζουμε πως οι 12 βαθμοί ποινής, συνεπάγονται αποκλεισμό ενός αγώνα.

Ο Romain Grosjean αμφισβήτησε έντονα την απόφαση της τριπλέτας των αγωνοδικών, την οποία αποτελούν οι Paul Gutjhar, Enzo Spano και Mika Salo. Μάλιστα μοιράστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο την τηλεμετρία από την VF17!

Photo Credits: Hass F1 media site.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ